Друштво

ТАКСИ ВОЗИЛА ЗА 3 ГОДИНЕ ВИШЕ НЕЋЕ БИТИ ИСТА, Весић открива како ће изгледати

Градско веће Београда усвојило је у четвртак Одлуку о изменама и допунама Одлуке о такси превозу којом се предвиђа да сва такси возила која раде на територији града буду у белој боји, изјавио је Горан Весић, заменик градоначелника Београда
Весић је, гостујући у јутарњем програму Студија Б, рекао да ће се о тој одлуци изјашњавати одборници Скупштине Града Београда на седници која ће бити одржана 29. априла, саопштио је градски Секретаријат за информисање.

Измена се односи на обавезну белу боју такси возила и на усаглашавање одредби ове одлуке са одредбама Закона о превозу путника у друмском саобраћају, како би одлука била усвојена на седници Скупштине Града Београда заказаној за 29. април.

Изменама и допунама Одлуке о такси превозу предвиђено је да рок за усклађивање боје возила буде три године од дана ступања на снагу ове одлуке. Прелазни период од годину дана важиће за такси превознике који возила буду набављали из сопствених средстава, од тренутка важења ове одлуке, рекао је Весић.

Он је навео да возила која такси превозници набављају путем субвенције Владе Републике Србије морају одмах да буду беле боје.

  • Желимо да београдски таксисти имају добре аутомобиле, да грађанима пружају најбољу услугу и да посао таксисте постане цењено занимање – истакао је Весић.

Он је додао да је увођење беле боје први корак ка уређењу ове области у складу с најбољим европским искуствима.

информер