Друштво

БЕБЕ НАЈЈАЧА КАРИКА?! Др Оливера Остојић: У Мишовићу дупло више деце оболеле од короне у односу на прошли месец

printscreen

На дечијој клиници Клиничко-болничког центра “Др Драгиша Мишовић” тренутно је на лечењу 25 деце са корона вирусом, што је дупло већи број него претходног месеца
Начелница те клинике Оливера Остојић рекла је за К1 телевизију да је последњих месец дана забележен повећан број амбулантних прегледа и пријема у болницу.

  • То нису само београдска деца, већ и деца из унутрашњости. Неким данима имамо већи број пријема него отпуста, што пре пар месеци није био случај, увек смо отпуштали више деце него што смо их примали – каже Остојић.

Додаје да су деца различитог узраста, од неколико дана до 17, 18 година.

Како је рекла, све бебе које су ковид позитивне су добро и свака се после извесног времена отпусти кући у добром општем стању.

  • Бебе су изгледа најјача карика. Од марта прошле године прошло је пуно беба кроз болницу и све су добро, тренутно немају никакве дугорочније компликације – рекла је докторка Остојић.

Навела је да упалу плућа имају старија деца, тинејџери, који у болницу долазе са температуром, малаксалошћу, кашљем, а у неком проценту они који имају тзв. мултисистемски инфламаторни синдром.

То је озбиљнија болест која се манифестује са изразито повећаним лабораторијским анализама, тачније претераним одговором имуног система на корона инфекцију, каже Остојић.

Указује да такви пацијенти успешно заврше лечење, без компликација.

Докторка Остојић каже и да за сада неће бити вакцинација деце и истиче да је неопходно да вакцину против корона вируса прими што већи број популације старије од 18 година.

информер