Хроника

ИСПОВЕСТ АЛЕКСАНДРА КОГ ЈЕ НАПАО КОМШИЈА: Убо је моју жену па кренуо на ћерку! Све очекујемо да ће опет да изађе из дворишта

MUP

Шетао сам са супругом, ћерком и сином, он је био у својој кући када је почео да се дере нешто мом сину нешто. Ја сам рекао:”Шта се дереш, остави нас на миру”. Пошто је био на прозору, само је ушао у кућу и већ је на вратима био са ножем. Кренуо је ка нама…

Овим речима Александар. М. (39) из Поповца описао је тренутке који су претходили нападу помахниталог комшије С. Д. (50) и крваве драме која је потом уследила тог 24. јануара 2021.године. Александар М. је убоден у леву страну грудног коша, у ребра, док је и његова супруга М.М. (35) задобила убод у леву страну грудног коша у леђном делу, док је најтеже повређен комшија С. И. (46), који је, у покушају да их заштити задобио повреду трбуха и јетре. Након што је избо троје људи, С.Д. је са ножем у рукама јурио Александрову четворогодишњу ћерку али су комшије успеле да је склоне у кућу, након чега је он бес искалио на С.И.

Сво троје избодених се опоравило и изашло из болнце, али су слике ужаса још увек јаке.

  • Напао је прво мене, па пошто није успео, оставио је мене и почео је да јури моју жену и дете. Избо је супругу па сам га ја истргнуо од жене, али ме је тада убо у ребра. Пошао је за ћерком која је ушла код комшије у кућу, али му комшија С.И. није дао. Онда је он С.И. избо у груди. Не знам шта је разлог за напад, није ми јасно шта је. Ја да сам знао да ће да ме нападне не бих тако ишао слободно. Нисам слутио да ће баш толико да ме нападне, очекивао сам расправу са њим, вербално, а не овако да ће да потегне нож – каже Александар.

По причи мештана, С.Д., који је, како се сумња психијатрисјки болесник, веровао је да Александров пас јури његову мачку, што га је љутило. Међутим, Александар каже да мали јазавичар кога чувају, никада не излази из њиховог дворишта а тог дана је са њима био на повоцу.

  • Он не би смео да се нађе на слободи, можда за једно бар 30 година. Не можемо да се опоравимо још скроз, опорављмо се полако. Психичка траума је велика, није свеједно, све очекујеш да ће опет да изађе из дворишта – поверава се Александар.

С.Д. је побегао после крвавог пира али га је полиција пронашла и ухапсила.

Одређен му је притвор због сумње да је починио покушај тешког убиства. Како је потврђено у Вишем јавном тужилаштву у Нишу истрага против њега је још увек у току.

(Курир.рс/ Блиц)