Хроника

ДЕТАЉИ СТРАВИЧНЕ НЕСРЕЋЕ КОД ДОЊЕГ МЕЂУРОВА: Браћа се враћала с парастоса оцу па слетели с пута, један погинуо на месту

Public

Смедеревац Д. К. (62) погинуо је у тешкој саобраћајној несрећи која се десила на деоници ауто-пута између Лесковца и Ниша у висини Доњег Међурова, док је његов брат И. К. (58) из Београда лакше повређен.

Они су се налазили у путничком аутомобилу марке пежо “206” који је 28. марта око 14 сати слетео са пута и ударио у банкину под још увек неразјашњеним околностима.

Како се сазнаје, браћа су се враћала из Лебана где су били на парастосу оцу, а у моменту несреће возилом је управљао Д. К. који је настрадао на лицу места. Његово тело су из смрсканог аутомобила извукли ватрогасци, али су лекари Хитне помоћи, нажалост, могли само да констатују смрт.

  • Возило је било толико оштећено да возачева врата нису могла да се отворе. Зато су позвани ватрогасци који су морали да исеку део каросерије како би извукли тело настрадалог. На несрећу, возач није давао знаке живота када су га извукли – каже извор.

Возачев брат И. К. санитетом нишке Хитне помоћи пребачен је у Ургентни центар Клиничког центра у Нишу где је констатовано да се само угрувао. Ипак, због опасности од неке скривене повреде унутрашњих органа, он је превентивно задржан током ноћи на опсервацији, али будући да нема повреде, према незваничним сазнањима, биће отпуштен на кућно лечење.

У Основном јавном тужилаштву у Нишу потврђено је да се ради на утврђивању свих околности које су довеле до ове трагедије. Према првим информацијама, у удесу нису учествовала друга возила.

  • Заменик тужиоца је изашао на лице места, а од полиције је затражен извештај о овом догађају ради даљег поступања на утврђивању узрока саобраћање несреће – каже портпарол ОЈТ Иван Марковић.

У дому настрадалог Д. К. у Смедереву, туга и шок због изненадне трагедије. Ћерка трагично настрадалог возача потврдила је да се њен отац с братом враћао са парастоса, али сломљена тугом није имала снаге за даљи разговор.

  • Није ми до живота више, шта да вам кажем – рекла је кратко она.

Шта је довело до тешке несреће у овом моменту, може само да се нагађа. Могуће је да је возачу позлило у току вожње, услед чега је изгубио контролу над управљачем, или је дошло до изненадног квара на аутомобилу па је због тога слетео са пута. Да ли је неки од ових разлога довео до удеса или пак нешто треће – званично ће утврдити тужилаштво по окончању истраге.

Предњи део аутомобила марке “пежо” у којем су се налазила браћа након удеса је деформисан до непрепознатљивости. Возачева страна аутомобила је готово смрскана, тако да су врата могла да се отворе једино сечењем каросерије. С друге, сувозачеве стране, ауто је готово неоштећен.

(Курир.рс/Блиц