Политика

Дачић: Озбиљно размишљати о заједничком наступу СПС и СНС!

printscreen TV Prva

Председник Скупштине Србије и лидер СПС Ивица Дачић изјавио је данас да резултати локалних избора у Косјерићу, Прешеву и Зајечару показују да треба озбиљно размишљати о заједничком наступу коалиције СПС-Јединствена Србија са Српском напредном странком (СНС) на изборима следеће године
Дачић је казао да су СПС-ЈС и СНС у недељу заједно наступали на локалним изборима у Косјерићу, где су, како каже, освојили више од 70 одсто гласова, као и да су у заједно остварили добар резултат и у Прешеву.

“У Зајечару смо самостално наступали, СНС је освојила 24 мандата, ми имамо 4, тако да и тамо имамо апсолутну већину. Све у свему, то су добри резултати”, рекао је Дачић за ТВ Прва.

Додао је да су избори у тим местима “поука и порука” да се озбиљно размишља о заједничком наступу с напредњацима на следећим изборима и нагласио да није рано да се размишља о томе јер, како каже, треба да се прави одређена политичка атмосфера за то.

“СПС никада није наступао у коалицији с неким на парламентарним изборима, а и у СНС сигурно има оних који мисле да треба да иду самостално, тако да то треба да буде симбиоза нашг бирачког тела и бирачког тела СНС”, рекао је Дачић за ТВ Прва.

Подсетио је да се он раније већ изјаснио за заједнички наступ СПС и СНС и за једног председничког кандидата на изборима следеће године “зато што се деле гласови”.

“Треба радити на томе, избори су за годину дана, а у политичком смислу то је нешто што брзо прође”, казао је Дачић.

Искључио је могухцност да се избори одрже раније и додао да за ванредне изборе треба да се стекну одређени законски основи.

“Могу парламентарни да буду раније, а за председнички и градски не могу да се распишу кад им није време. Њима је време да се одрже, како је и председник Вучић најавио, у априлу следеће године, да би били у исто време”, рекао је Дачић.

тањуг