Политика

ВЛАДА СРБИЈЕ ДАНАС УСВАЈА НОВЕ, ОШТРИЈЕ МЕРЕ, седница Кризног штаба неће бити одржана!

Foto: Printscreen TV Pink

Влада Србије усвојиће данас нове мере које су договорене током консултација са медицинским делом Кризног штаба за борбу против вируса корона, сазнаје Тањуг у Влади Србије. Нове седнице Кризног штаба, која је била најављена за данас, неће бити
Нове седнице Кризног штаба, која је била најављена за данас, неће бити. Медији преносе да су јуче консултације представника Владе Србије и медицинског дела кризног штаба трајале око сат и по.

Медицински део Кризног штаба, али и лекари из ковид болница, траже пооштравање мера и затварање објеката на десет до 15 дана, како би се максимално смањили контакти.

Број новозаражених у Србији на дневном нивоу прелази 4.500, ковид болнице су пуне, од петка је један део КБЦ Звездара поново врћен у ковид систем, расте број пацијената на респиратору, али расте и број умрлих од последица ковид-19 на дневном нивоу.

За нама је викенд током кога су радиле само продавнице прехрамбене робе, апотеке и бензинске пумпе, све остало било је затворено.

Такав је био и прошли викенд, али очигледно да то није довољно јер број новозаражених није смањен.

Премијерка Србије Ана Брнабић јуче је, током обиласка лазаревачког села Јунковца, рекла да ће мере “сигурно морати да буду пооштрене”.

тањуг