Друштво

СКАНДАЛ: Док корона хара, они праве журке уз живу музику у ТЕРЕТАНИ!

Foto: screenshot

Скандалозни снимци журке у теретани који су се ширили друштвеним мрежама и шокирали јавност јесу аутентични и настали су у фитнес-клубу „Александар“ у Инђији 1. марта увече, открива Курир.

Упркос порасту броја заражених и умрлих од последица ковида, а поред мера забране окупљања за више од пет особа у затвореном, на снимцима се види да је у теретани организована уживо музика са певачем. И док он пева, неки људи тренирају, а други уз песму играју са чашама у рукама и веселе се, а маске нико не носи, нити хаје да ли ће добити или пренети заразу. На једном од снимака види се да су донете чак и торте.

Аутентични снимак

Аутентичност снимка за Курир је потврдио власник овог фитнес-клуба Александар К., који каже да је то било окупљање запослених и вежбача поводом прославе првог рођендана теретане, и тврди да је славље трајало од 18 до 19.30 и да је на прослави било највише десетак људи.

  • Површина теретане је 270 квадрата, а на том простору је било нас десетак. Дошли су људи који су чланови фитнес клуба и који су вежбали ту и преко дана, а увече су остали на послужењу, јер смо обележили годину дана рада теретане. Није било никакве велике организоване журке. Поделили смо торту, а један од колега је узео микрофон и отпевао само две-три песме – каже Александар К. и тврди да „теретана поштује све епидемиолошке мере које је прописала Влада Србије“, иако се на снимку види да нико од гостију који су се тисакли један до другог не носи маске.

Организовање прослава у теретани оштро је осудио Александар Ђорђевић, познатији под надимком Сале Симетрија, иначе власник ланца теретана „Ахилеј“.

Као председник Београдског савеза за боди-билдинг и фитнес и вишеструки репрезентативац и шампион у боди-билдингу, он је за Курир оценио да су било какве журке по теретанама недопустиве и да се гнуша оваквих ствари где се труд и рад медицинског особља и кризног штаба анулира поступцима појединаца.

Други испаштају

  • Поступци појединаца никако не могу бити репер за дефиницију неке струке фитнес центара. Наглашавам да није у реду да људи који се придржавају мера испаштају због појединаца који се истих не придржавају. Организација било каквих прослава, манифестација, журки уз музику уживо у затвореном простору, а поготово у теретани, недопустива је – истакао је Александар Ђорђевић.

Он је додао да се од самог почетка пандемије коронавируса већина колега и они сами строго придржавају мера које је донео кризни штаб и Влада Србије.

  • У теретанама је обавезна дистанца од два метра, свако на улазу дезинфикује руке и пролази дезобаријеру. Сви вентилациони системи у теретанама функционишу по принципу убацивања свежег ваздуха и исисавања старог без мешања – објаснио је Ђорђевић.

Он је нагласио да цени струку и труд лекара и апелује у име свих власника који живе од овог посла да поштују епидемиолошке мере.

СЛУЧАЈ ТАШМАЈДАН

Тужилаштво тражи шест месеци затвора за одговорне

Прво основно јавно тужилаштво у Београду поднело је јуче суду оптужни предлог против двојице одговорних за организовање масовне журке у клубу „Маск машин“ на Ташмајдану 13. фебруара, на којој је затечено више од 700 гостију и поред епидемиолошких мера забране рада угоститељских објеката после 20 часова и масовних окупљања. Оптужени су директор фирме Г. М. и власник Л. Д., а тужилаштво тражи да се обојица осуде на по шест месеци затвора, а да се Г. М. изрекне забрану обављања делатности од пет година.

РАЗБИЈЕНА ЗАБАВА

Казне власнику и гостима

Комунална милиција разбила је у уторак увече корона журку у кафићу у центру Београда у коме је затекла 50 особа. У питању је кафић „Вурст плац бар“ у Македонској улици, у коме је у 20.15, после прописаног радног времена, била уживо свирка, рекао је за Тањуг начелник Комуналне милиције Иван Дивац и додао да је милиција испразнила локал, да су сви добили казне због неношења маски, а власник кафића и пријаву због непоштовања прописаних мера.

Курир.рс