Хроника

ЈЕЗИВА ТРАГЕДИЈА ПОТРЕСЛА МАЈДАНПЕК! РУДАР ПОГИНУО ПРЕД ПЕНЗИЈУ: Драгутина (53) самлела дробилица, тело било унакажено!

Foto: Facebook Printscreen

Драгутин Репеџић (53) настрадао је на радном месту на Површинском копу, а колеге су најпре пронашле његов шлем и део одеће, после чега су затекле и његово унакажено тело

Драгутин Репеџић (53) родом из села Рудна Глава код Мајданпека погинуо је јуче док је радио на Површинском копу рудника Мајданпек, у погону секундарног дробљења руде.

Како сазнајемо, несрећни човек био је пред пензијом, а настрадао је када је, како се претпоставља, упао у дробилицу. Репеџићево тело пронашле су колеге.

Тражили га

  • Рудари су објаснили да су приметили да га неко време нису видели, па су кренули да га траже. Док су обилазили погон, наишли су на његов шлем, а убрзо након тога угледали су и делове јакне. Тело, које је било унакажено, пронађено је у такозваном Е бункеру за одлагање руде, у који га је вероватно избацила трака дробилице за камен, у коју је упао. Убрзо је обавештена полиција и обављен је увиђај. Истрага је у току, а током ње биће утврђени сви детаљи трагедије – каже наш извор упознат са случајем и додаје да се претпоставља да је Репеџић настрадао пошто се оклизнуо и упао у дробилицу.

Искусан радник

Пријатељи и колеге настрадалог човека јуче су били потресени, а за њега су имали само речи хвале. – Био је искусан и добар радник, а пре свега тога и човек. Има скоро 40 година радног искуства, требало је за шест месеци да иде у заслужену пензију. Нажалост, није је дочекао. Ником није јасно како се све десило, био је сам у том тренутку. Лекари Хитне помоћи су брзо дошли, али није му било помоћ. Повреде су биле језиве, од њега готово да ништа није ни остало – каже познаник и додао: – Драгутин је био ожењен и има одрасло дете, а живео је у Мајданпеку.

Још једна несрећа

Прегазио га булдожер

Ово је, нажалост, друга трагедија која се десила у истом руднику за само недељу дана. Прошле недеље на Површинском копу рудника у Мајданпеку настрадао је Немања Петровић (29) из Лајковца. Њега је, док је био у аутомобилу марке „лада нива“, прегазила тешка рударска машина, булдожер, носивости 75 тона. Истрагом је утврђено да је Петровић заправо возио аутомобил преблизу булдожеру и да га због лоше видљивости возач није уочио.

Курир