Хроника

НЕМАЊУ СМРСКАО ВЕЛИКИ БУЛДОЖЕР: Породица младића из Лајковца у шоку, нико из фирме им се не јавља на позиве

Foto: Facebook/Lajkovac na dlanu
ЛАЈКОВЧАНИН Немања Петровић (29) на стравичан начин настрадао је у недељу по подне на површинском копу, на месту званом Чока Мускал, код Мајданпека!

Из засад непознатих разлога, “ладу ниву” у којој је био Немања, прегазио је и потпуно смрскао неколико десетина тона тежак булдожер!

У породици Петровић у Лајковцу смењују се лелек, мук, неверица, огромна туга. Непрестано пристижу родбина, пријатељи, његови другови, да изјаве саучешће. Када ће Немања бити сахрањен, још се не зна, јер је наложена обдукција тела. Младић је, сазнајемо, последњих годину дана био ангажован на копу код Мајданпека преко фирме из околине Лазаревца.

– Ни слутили нисмо да ћемо Немању пре неколико дана, када је отишао да ради на том копу видети последњи пут – каже, кроз јецај његова мајка Милена. – Сазнали смо у недељу увече да се на копу десила погибија, надали се да није Немања. Покушавали смо безброј пута да ступимо у контакт са његовим послодавцем, али безуспешно. Тек нас је у понедељак полиција обавестила да је погинуо. Огорчени смо. Зар је могуће да неко тако усмрти нашег сина на радном месту, а потом да нико не одговара на наше позиве.

НИЈЕ НИ ВИДЕО “ЛАДУ”?

Околности под којима је булдожера за равнање путева у Руднику бакра “Мајданпек”, из састава кинеске компаније “Зиђин”, прегазио “ладу ниву”, коју је возио Немања Петровић и даљу су мистерија. Прави узрок несреће треба да утврди рударски инспектор. Претпоставља се да возач булдожера, носивости између 50 и 100 тона, није ни видео “ладу ниву”, што због сумрака, што због непрегледне конфигурације терена. (В. Ђ.)

Извор: novosti.rs