Друштво

ВЕЛИКИ УСПЕХ НАШЕ ДРЖАВЕ: Србија прва у Европи по стопи ревакцинације, а трећа у свету

У СРБИЈИ је, према најновијим подацима Владе, извршено 1.230.836 вакцинација против корона вируса и 428.202 ревакцинације.

Према броју вакцинација на милион становника, Србија је друга у Европи, после Велике Британије, а према броју ревакцинација на милион становника наша земља је прва у Европи. После Србије су Малта и Данска.

У свету је Србија на 6. месту по броју вакцинација на милион становника, после Израела, Сејшела, Уједињених Арапских Емирата, Велике Британије и САД.

Када је реч о броју ревакцинација на милион становника, Србија је прва у Европи, а следе Малта, Данска и Исланд. Према броју ревакцинација на милион становника у свету, Србија је трећа, после Израела и Сејшела, а после Србије су САД и Малта.

Србија је убедљиво прва у региону по броју вакцинација на милион становника, а следе Румунија, Словенија, Мађарска, Хрватска, Бугарска и Албанија.

Србија је на првом месту у региону и према броју ревакцинација на милион становника, а следе Румунија, Словенија, Мађарска, Хрватска, Бугарска и Албанија.

Према укупном броју вакцинација и ревакцинација, Србија је друга у региону, после Румуније.

Извор: Танјуг