Спорт

ЂОКОВИЋ СЕ ОДРЕКАО НАГРАДЕ ОД МИЛИОН ДОЛАРА: Директор Аустралијан опена открио због чега је Новак то урадио

Printskrin
Новак Ђоковић освојио је у недељу 18. гренд слем титулу у каријери, чак девету на Аустралијан опену, пошто је у финалу у три сета савладао Данила Медведева.

Било је лепих коментара на његов рачун, нажалост много и ружних на које је већ огуглао, а занимљиво је да су многи заборавили џентлменски потеза Ђоковића пред почетак турнира – када је направио нешто што би мало који топ тенисер урадио!

Директор турнира у Мелбурну Крејг Тили открио је да се Ђоковић сложио да победници добију мању награду него иначе како би више новца зарадили млади играчи и они који испадну у ранијим фазама.

То је све урађено да би се њима олакшала ситуација у ери корона вируса, али и помогло због великих трошкова пута до Аустралије, двонедељног карантина и још много ствари, што је још само један у низу лепих потеза најбољег светског тенисера.

Ђоковић је тако за освајање Аустралијан опена зарадио 2,13 милиона долара, што наравно није мало, али је за милион долара мање него лане – када је добио 3,12.

У међувремену наградни фонд Аустралијан опена није смањен, него повећан за 7 милиона долара, па је јасно да се Ђоковић унапред одрекао доброг дела зараде (трећине), пошто је добро знао да ће далеко догурати и борити се за пехар на свом омиљеном “слему”.

Тиме је Ђоковић показао да се стално солидарише са слабије рангираним тенисерима, којима је покушао да помогне и молбом премијеру Викторије, али је то протумачено на погрешан начин.

Извор: novosti.rs