Хроника

САЧЕКАО ЈЕ АНКИЦУ И УДАВИО ЈЕ НА ГРОБЉУ: Потресна исповест човека који је учествовао у спасавању прве жртве Марјана из Врања

Fejsbuk
НИКОЛА Стојиљковић инжењер дрвне индустрије у пензији испричао је за “Новости” невероватну причу о томе како је присуствовао, игром случаја спасавању Анкице Трајковић, када је априла 1998. године Марјан насрнуо на њу, а нажалост пар месеци касније је и убио.

Најновија дешавања и нови злочин Марјана кога многи у Врању знају као „Маки Психо“, подсетио је Николу на то како је можда све могло бити спречено да се адекватно реаговало.

– Враћао сам се с посла из Владичиног Хана и негде на ауто путу видели смо да је заустављен саобраћај. Стао је аутобус испред Моштаничког поља, људи су забезекнуто гледали у мушкарца који је имао нож у руци и који је малтене жени набио главу у ораницу – започиње потресну исповест Никола за “Новости”.

Тада је из аутобуса изашао гранични полицајац у цивилу и замолио да му неко помогне и кренуо према жртви и њеном нападачу.

– Полицајац из села Врбово, који је преминуо пре више година обратио му се из даљине, говорећи да је из полиције, али Марјан није посустајао, напротив. У тој гужви Анкица коју је напао је искористила његову збуњеност и побегла. Он је кренуо ка нама, полицајац је пуцао испред његових ногу, али га је метак који се одбио погодио. Занимљиво је да је Анкица тада стала између полицајца и свог нападача. Марјан онда ножем убада себе у стомак – прича овај човек сећајући се сваког детаља.

Према његовом сведочењу полицајац га је онда на рукама однео на ауто–пут и неким путничким возилом је превезен до Болнице.

– Марјан се опоравио од повреда до јуна или јула те године, када му је суђено за покушај убиства. Био је у душевној болници, а опоравио се до јуна или јула и послат је на посматрање у Топоницу и чим је изашао из ње крајем лета убио је Анкицу. Сачекао је када се враћала с посла и удавио је на гробљу – завршава Никола своју исповест.

Он каже да је тада упозорен да је Марјан изашао из болнице, као и да је више пута давао изјаве јер је вођена истрага да ли је полицајац морао да пуца у њега. Марјан је након одлежане казне за Анкичино убиство напао ножем још једну жену у Врању, која је на срећу преживела. Поново након изласка из затвора испалио је више метака у Сару.

Извор: novosti.rs