Друштво

БИЛО ЈЕ ШАНСЕ И ПРИЛКЕ ДА СЕ СНИМИ И ПРЕ, АЛИ “РАЗНЕ ВЛАДЕ” СУ ГОВОРИЛЕ “НЕМОЈ САД”, А ОНДА ЈЕ ДОШАО ВУЧИЋ! Гага Антонијевић: Захваљујући председниковом ауторитету снимљена је “Дара из Јасеновца”!

Printscreen

Говорећи о филму ”Дара из Јасеновца” Антонијевић је у емисији “Хитр твит” на ТВ Пинк рекао да је било шансе и прилике да се раније сними овакав филм, али да ”разне владе које су биле после Тита” су говориле ”немој, сад” и да је увек било нешто и на штету жртава које су биле побијене широм НДХ не само у Јасеновцу
-Очигледно је да је снага филма као таквог много јак – рекао је Антонијевић.

-Председник Александар Вучић је питао да ли можемо да урадимо Јасеновац и рекао је да пре свега његовом ауторитету овај филм је снимљен, држава је стала иза тог пројекта – додао је он.

Каже да је тв премијера ”Даре из Јасеновца” била велика и да нису он и његов пријатељ продуцент Макса Ћатовић одлучили да су желили да се филм види на телевизији и да су донирали народу.

-Сматрали смо да је то јако битно да се ова прича, која чека 75 година, да буде испричана – рекао је редитељ.

Осврнуо се на критике ”ЛА тајмса” Антонијевић каже да је јако битно да схватимо да нико неће пустити сузу за нашим жртвама.

-Нека овај филм буде ледоломац и нека крену други бродови за њим, јер је јасеновачка тема велика, а и друге теме које су од националног интереса треба да се обраде – рекао је Антонијевић.

Извор: Informer.rs