Хроника

ВЕЉА НЕВОЉА СТОЈИ ИЗА МАСАКРА У АТИНИ? Нови детаљи истраге – ЛИКВИДАЦИЈА ДВОЈИЦЕ ШКАЉАРАЦА ЈЕ ОСВЕТА ЗА УБИСТВО СТАНКОВИЋА

pixabay

Ухапшени вођа најјачег криминалног клана у Србији Вељко Беливук звани Веља Невоља боравио је у Атини у време када су у ресторану Васкопула пред женом и децом ликвидирани вође шкаљарског клана Игор Дедовић и Стеван Стаматовић, показују оперативни подаци из истраге.

Да је Беливук био у Атини у време злочина сазнало се тек недавно када је против њега и његове групе покренута озбиљна истрага која је резултирала и њиховим хапшењем. Да ли је Беливук лично учествовао у ликвидацији шкаљараца или је био логистичка подршка убицама још увек није јасно, али је јасно да је тамо био по два основа. Прво, највероватније по наређењу вође кавачког клана Радоја Звицера, коме је Невоља био најјачи београдски сарадник не само у диловању дроге, него и у злочинима против супарничке екипе – каже извор Експреса и додаје да је сам Беливук је имао лични разлог за учествовање у атинском злочину.

Наиме, Стеван Стаматовић је према оперативним подацима, са Мињом Шаковићем био означен као могући извршилац убиства Александра Станковића. Злочин у Атини био је освета за убиство Станковића, његовог вође и најбољег пријатеља – констатује извор.

Подсетимо, Невоља и припадници његовог криминалног ганга налазе се у притвору након спектакуларне акције полиције.

Терете се за бројна кривична дела међу којима су убиства, отмице, рекетирање, о чему је Република већ исцрпно писала.

Извор: Kurir.rs / Ekspres