Спорт

ЂОКОВИЋ У ДЕВЕТОМ ФИНАЛУ АУСТРАЛИЈАН ОПЕНА: Мелбурншки газда плесао Род Лејвер ареном, срушио Руса и заказао нови пут у историју

Printscreen
НАЈБОЉИ тенисер света Новак Ђоковић у полуфиналу Аустралијан опена савладао је Аслана Карацева са 6:3, 6:4, 6:2.

ТОК МЕЧА

ТРЕЋИ СЕТ ЂОКОВИЋ – КАРАЦЕВ 6:2

6:2 Ђоковић је у деветом финалу Аустралијан опена. Велики резултат и успех за српког тенисера.

5:2 Нови брејк Ђоковића и сада је све извесно, ако је и постојала дилема. Србин сервира за финале Мелбурна.

4:2 Ђоковић не поклања два пута. Уозбиљио се Србин и решио још један гем у своју корист.

3:2 Изгубио је Ноле свој сервис, па у наредном опет одузео исти ривалу. Опет у Ђоковићевом стилу. Поиграва се Србин са Карацевим и само је питање са којим ће резултатом завршити меч.

2:2 Новак не би био Новак када не би закомпликовао једноставан сет. Карацев враћа брејк и долази до егала у трећем сету.

2:1 Карацев остаје колико толико у мечу, осваја свој први гем у трећем сету.

2:0 Потврда брејка за српског тенисера. Новак сада рутински приводи меч крају. Треба још мало сачувати снаге за финале.

1:0 Новак прави брејк одмах на почетку трећег сета и чини се убија и последње Асланове наде да може учинити меч занимљивим.

ДРУГИ СЕТ – ЂОКОВИЋ – КАРАЦЕВ 6:4

6:4 Новак је спасао две брејк лопте. И мало је фалило да од готовог направи вересију и да дозволи ривалу да са 5:1 дође на 5:5. На срећу Новаку није задрхтала рука и решио је овај део игре у своју корист.

5:4 Карацев је везао три гема узастопно. Пробудио се Рус, али Новак сада сервира за сет.

5:3 Појавио се Аслан изненада и узео сервис Новаку, нико није ово очекивао, али и даље је Ноле на корак од сета.

5:2 Прекида Карацев Новакову серију. Осваја гем који не би требао да има никакве последице. Ђоковић сада сервира за сет.

5:1 Нестварна партија Ђоковића, сада узима свој сервис са нулом и зо уз два аса. Поезија на Род Лејвер арени.

4:1 Дупли брејк Ђоковића. И опет са нулом. Карацев не зна шта га је снашло.

3:1 Потврда брејка и Новак гази ка освајању другог сета. Карацев заблиста у једном поену, па подбаци у другом.

2:1 Брејк Ђоковић! Новак са нулом опет узима сервис Русу, који почиње да личи на 114. тенисера света. А кривац је наравно ко други до Србин, који обично поставља ривала тамо где му је место.

1:1 Новак наставља да бомбардује Руса са сервисом. Чини се да Ђоковић никада није боље сервирао него ли на овом Мелбурну. Иванишевић је учинио своје.

0:1 Аслан одлично отвара други сет. Сада руски тенисер није кикснуо, а ни Ђоковић није превише “запињао”, тек је почетак овог дела игре.

ПРВИ СЕТ  – ЂОКОВИЋ – КАРАЦЕВ 6:3

6:3 Федереровски сет за Ђоковића. Само у једном гему је притиснуо Руса и лагано му узео сервис, а онда и потврдио за корак ближе финалу.

5:3 Брејк Ђоковић! Прочитао је Новак Руса и узео му сервис са нулом у идеалном тренутку.

4:3 Новак опет сигуран на свој сервис. Ђоковић има само шест изгубљених поена на свој сервис. Само још да почне да му чита сервис и све ће доћи на своје место.

3:3 Чинило се да ће Новак доћи до брејка. Имао је Ђоковић 0:30, а онда је Аслан узео ствари у своје руке и везао четири поена. Четири узастопна поена Карацева за нови егал.

3:2 Опет је Аслан претио Новаку на 30:30, али кључне поене решава Србин у свом стилу.

2:2 Држи Рус корак у првом сету. Није се Аслан уплашио полуфинала грен слема, шта више игра као да је реч о неком челенџеру. Лагано долази до 40:0 и после два поена Новака није било панике, већ је Карацев привео гем рутински крају.

2:1 Аслан је запретио Новаку стигао на 30:30 и то после каквог поена. Али онда је Ђоковић извукао најјаче оружје у Аустралији севис, па још један поен у његовом стилу за одржавање предности.

1:1 Новак осваја први поен на сервис Карацев, али онда је Аслан показао да није случајно у полуфиналу Мелбурна. Није се Рус уплашио најбољег тенисера света.

1:0 Маестралан улазак у меч Ђоковића. Новак осваја гем без изгубљеног поена и послата порука Карацеву да нема шта данас да тражи.

Извор: novosti.rs