Политика

ДА ЛИ СУ МОГЛИ ДА ЛИКВИДИРАЈУ МЕНЕ? МОГЛИ СУ Вулин: Једини човек чијом би се ликвидацијом обуставила борба против мафије је Вучић

Foto: Printscreen Prva TV

Министар унутрашњих послова Александар Вулин рекао је данас да ће бити нових хапшења и да истрага о криминалној групи Вељка Беливука добро напредује и да доказа има пуно.

“Ово не може да стане. Видели сте државу на делу и ништа не може да заустави истрагу ових размера ни борбу против организованог криминала”, рекао је Вулин на ТВ Прва.

Он је указао да је председник Александар Вучић пре 100 дана најавио борбу против мафије и да се више нико томе не смеје. Вулин је рекао и да је председник сада додатније изложен него раније, јер су у питању најмоћнији нарко дилери у региону и да се њихови огромни послови овим хапсењима кваре.

“Безбедност председника још је угроженија, јер се сукобио са криминалцима у региону и у Европу”, нагласио је Вулин али је указао и да су хапшењем ове групе уклоњени извршиоци, али не и они који стоје иза њих. Вулин је упитан да ли је подигнут ниво застите председника и тужиоца рекао да на то питање не може да одговори.

Министар је потврдио да је у једном од станова Беливукових сарадника пронађен снајпер са пригушивачем.

“Дрогу смо нашли свуда, у скоро сваком стану. Дрога, оружје, новац. Оно šто нисмо очекивали јесте проналазак снајпера са пригушивачем. То не служи за обрачун мафијаша. Снајпери се користе за ликвидације, оних који могу да вам јако науде, који имају велику политичку важност. Да ли су могли да ликвидирају мене? Могли су. Да ли би то решило њихове проблеме? Не би. Једини човек чијом би се ликвидацијом обуставила организована борба против мафије био би Александар Вучић”, поручио је он и најавио седницу Савета националне безбедности за понедељак.

Истице и да је тужилац Ненадић показао изузетну храброст да се супротстави криминалцима и да МУП и БИА без таквих људи не би могли да постигну ништа и указује да је у акцији показано државно јединство.

“Ненадић ће инсистирати на томе да се расветли све до краја”, казао је Вулин и указао да је група Беливука најопаснија још од “земунског клана” и да је сада разбијена.

Тек ће се видети како су и шта радили, али заштићених и у државним структурама неће бити поруцио је Вулин. “Порука свима, нема застићених, ни високе функције која ће вас заштити од доказа и сазнања да имате везе са криминалцима”, рекао је Вулин.

Поводом још једног ухапсеног који је био у друштву тужиоца Томе Зорића, Вулин је рекао да сви требало да казу какве су контакте имали и под којим околностима. Вулин је рекао и да су сви челници Партизана испитани као грађани, и да полиција са Партизаном нема сукоба нити са спортским друштвима већ криминалном бандом која је користила навијаче за покриће.

Говорећи о прислушкивању председника Вулин је рекао да се одвојено воде поступци за прислишкивање када је питању породица председника и случај ове криминалне групе и да они нису повезани.

“Злонамерно се праве вестачке паралеле”, рекао је Вулин додајући и да с еу случају Јовањице ништа не крије и да ће се инститрати на томе да се сви случајеви расветле.

(Курир.рс/Тањуг)