Регион

УХАПШЕНЕ 3 ДЕВОЈКЕ ИЗ СРБИЈЕ: Велика полицијска акција Долар у Бањалуци

Foto: Printscreen/RTRS

Припадници Полицијске управе Бањалука ухапсили су више лица из Републике Српске, Србије и Словеније током рације у угоститељском објекту у Бањалуци, у оквиру акције усмерене на откривање проституције и неовлашћене производње и промета опојних дрога.

Оперативна акција “Долар” реализована је током претходне ноћи и траје криминалистичка обрада лица и рад на документовању тог предмета.

  • Све мере и радње у оквиру ове акције предузете су под надзором Окружног јавног тужилаштва Бањалука, а одређене активности у вези с акцијом и даље су у току – саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

У саопштењу се прецизира да је у оквиру ове акције обављена рација у угоститељском објекту у Бањалуци, власништво лица чији су иницијали Л.Ж. из Прњавора, који је ухапшен због основа сумње да је починио кривична дела навођења на проституцију и непоступања по здравственим прописима за време епидемије.

Ухапшена су и лица чији су иницијали А.М. и Н.Ш. из Бањалуке, те М.В, А.С, З.Д. и Н.К. из Србије због основа сумње да су за новац пружала сексуалне услуге у угоститељском објекту, а од тих особа одузета је одређена количина новца, наводи се у саопштењу.

Такође, ухапшена су и четири држављанина Словеније – Б.Ћ, код којег је пронађен кокаин, те М.С, А.Д. и М.Ф. за које је извршеним тестирањем утврђено да су позитивни на присуство те дроге.

Одређене активности у оквиру ове акције и даље су у току.

(Курир.рс/ РТРС)