Свет

ДВОЈИЦА СРБА ПАЛА У ШПАНИЈИ: Сакрили марихуану у кутије за угаљ!

Foto: MUP Španije

Шпанска полиција ухапсила је двојицу Срба старих 28 и 50 година у Гранади, у моменту када су пет килограма марихуане, спаковане у кутије, покушали да из изнајмљеног аутомобила убаце на брод, правећи се да транспортују угаљ, навео је портал Лавангардија.

Дуга истрага

Како су пренели шпански медији, цивилна гарда је после овог хапшења открила центар за паковање и дистрибуцију марихуане који се налазио на индустријском имању у Гранади, а тамо је заплењено чак 114 килограма дроге спаковане у кутије на којима је било назначено да је реч о дрвеном угљу.

  • У операцији су ухапшена два држављанина Србије, који нису раније били познати полицији, али се сада терете за дело против јавног здравља, пошто се сумња да су трговали дрогом. Истрага је трајала више месеци, јер се појавила сумња да се на индустријском складишту у Полињоно Јункарилу пакује дрога у кутије за дрвени угаљ и одатле дистрибуира широм Европе – саопштила је шпанска полиција. Агенти цивилне гарде ангажовани су и послати да прате брод који је био сумњив. – Приметили су рентакар како са две особе стиже до самих врата брода и зауставили их. Код њих је пронађено пет килограма вакуумиране марихуане коју су намеравали да убаце у брод, а у самом броду још 109 килограма дроге – наводе медији:

Камиони и бродови

  • Каснија истрага утврдила је да је то била уобичајена шема ове групе. Дрогу би донели на брод, ту би је стављали у картонске кутије које су убацивали у вреће, па онда паковали на палете. После тога, палете су паковане на камионе који превозе угаљ – пише Лавангардија. Поред спаковане дроге, пронађена је незапакована марихуана, али и машина за прављење врећа и празне кутије.

Курир.рс