Хроника

САСЛУШАНИ ОСУМЊИЧЕНИ ЗА ПЛАНИРАЊЕ ВУКОТИЋЕВОГ УБИСТВА: Нисмо хтели да отрујемо шкаљарца

Foto: Instagram Printscreen, Shutterstock

Осумњичени за покушај тровања наводног вође “шкаљарског клана” Јована Вукотића, у време док је он боравио у београдском Централном затвору, саслушани су поново, по налогу Апелационог суда у Београду у Вишем тужилаштву. Како Курир незванично сазнаје, осумњичени Марко Дракула, Маријан Димитријевски и Немања Милутиновић негирали су да су у децембру 2019. намеравали да убију Вукотића тако што су покушали да му сипају цијанид у храну.

  • По налогу Апелационог суда, који је проверавао оптужницу, њих тројица поново су саслушани. Остали су при ранијим тврдњама да нису припремали Вукотићево убиство – потврдио је извор Курира и додао да је Дракула рекао и да су оптужбе против њих “таблоидне” и да је очекивао да ће “до сада поступак да буде обустављен”.

Подсетимо, они су покушали да убију “шкаљарца” тако што су маскирани у полицајце зауставили такси у ком је била Вукотићева вереница и тражили да претресу кесе које је носила. Како се сумња, знали су да она из једног београдског ресторана Вукотићу свакодневно носи оброке и очекивали су да ће храна бити унутра. Међутим, пуким случајем, девојка је тада тек ишла по храну.

  • Били су обучени у полицајце, а такси су пресрели “шкодом”, налик на оне које возе полицијски инспектори. Ипак, девојци је све било сумњиво и пријавила их је полицији, која их је брзо ухапсила. Приликом хапшења, код њих је пронађен и пиштољ, као и супстанца за коју је касније вештачењем утврђено да је цијанид, отров без боје, укуса и мириса, који би, да је доспео у храну, Вукотића убио за мање од једног минута – објашњава саговорник Курира.

Он подсећа да је Дракула после хапшења изјавио да су били маскирани у полицајце јер су планирали да снимају спот за Јутјуб.

Курир.рс