Хроника

ИСТРАГА УБИСТВА МИРЕ КОСТОВ ТАПКА У МЕСТУ: Немачки полицајци оформили специјални тим, па објаснили шта додатно компликује случај

Foto: Screenshot Facebook

Како истрага убиства Мире Костов (66) у Минхени и даље тапка у месту, немачки истражитељи оформили су специјални тим “Мира” који ће интензивно радити на овом случају.

До сада је пронађен траг на прозору куће немачке држављанке српског порекла, али за сада није јасно да ли је повезан са злочином.

  • Полиција још није дошла до кључног трага, а камоли ухапсила осумњиченог – рекао је у недељу потпарол немачке полиције Вернер Краус репортерима немачких портала.

Због тога ће, како је објаснио, са радом почети специјални тим истражитеља под називом “Мира”.

Колико ће истражитеља бити укључено у тим за сада није саопштено, преносе немачки медији, а полицијски званичник није потврдио ни информацију да је кућа Мире Костов обијена.

Подсетимо, истражитељи су пронашли траг на прозору због чега се посумњало да је несрећна жена била жртва провале. Ове информације су за сада засноване само на претпоставкама, пошто у кући нису пронађени други трагови крађе или преметачина.

Обдукцијом је утврђено раније да је убијена на католички Божић, 25. децембра у вечерњим сатима, а на телу су уочене бројне повреде главе за које се верује да су биле смртоносне. Тог дана али у преподневним сатима комшије су убијену жену виделе са сином.

Оно што додатно отежава истрагу јесте то што је кроз Мирину кућу у протеклом периоду прошао велики број људи. Мира, наиме, живи у једној од соба у двоспратном објекту, а друге издаје махом људима са наших простора који бораве у Немачкој.

Званичник немачке полиције објаснио је да то додатно компликује случај јер није лако утврдити колико људи је људи боравило у кући у протеклом периоду, посебно што су дошли до информација да је један кревет изнајмљивало више особа.

Због тога је немачка полиција позвала сведоке који су у протеклом периоду контактирали са убијеном женом и до сада се, према писању “абендзеитунгмуенцхен.де”, пријавило само дванаест особа који су имали контак са њом или су приметили нешто необично у периоду од 24. до 27. децембра.

(Курир.рс/Блиц)