Регион

ОН ЈЕ ИЗБЕГАО СУДБИНУ ИЗ ВИКЕНДИЦЕ СМРТИ: Деветог младића са забаве отерао један од настрадалих

Foto: ATV.ba

Вест о смрти осморо младих људи завила је БиХ у црно првог дана 2021. године.

На место несрец́е стигла су и возила која би однела беживотна тела четири девојке и четворице младића између 18 и 19 година.

На кружном току у Посушју, на скретању за Трибистово, на билборду је симболично упаљено осам свец́а, којима је одана почаст преминулима, а заставе су спуштене на пола копља.

Изрази саучешц́а долазе из свих дијелова БиХ, али и из региона.

Како Слободна Далмација незванично сазнаје од мештана, у куц́и је била девета особа, али је младиц́ прославу Нове године напустио неколико сати иза поноц́и јер је рано ујутро морао на посао на скијалишту Блидиње.

Наводно га је отерао један од младиц́а који се потом вратио у куц́у у којој је умро. Претпоставља се да је узрок смрти гушење, али званични узрок смрти биц́е познат након истраге и обдукције тела. Осам мртвих пронашли су људи из суседне викендице.

“У суседној викендици било је и млађих људи који су Нову годину чекали. Они су први приметили да нико није изашао из викендице која је била у близини. После тога су покушали да уђу у викендицу, али врата су била закључана. Један од њих је ушао и у приземљу затекао осам особа у несвести, након чега је позвао полицију “, рекао је повереник МУП-а ЗХК Милан Галиц́.

Претпоставља се да је узрок смрти гушење гасом, али није могао да наведе више детаља.

Истрага је у току, а полиција ц́е након ње објавити нове информације.

Курир.рс/АТВ