Регион

ТЛО НИ ЈУТРОС НЕ ПРЕСТАЈЕ ДА СЕ ТРЕСЕ! Нови земљотреси погодили Хрватску: Најјачи је био 4,8 по Рихтеру, епицентар код Петриње

Foto: Printscreen Youtube/Al Jazeera Balkans

У 6:16 сати нови земљотрес погодио је Хрватску. Како су казали из Сеизмолошке службе, први је потрес био 4.7 Рихтера, а онај каснији 4.8. Онда се осетио још један, тај је имао 3.9 Рихтера.

“Накнадни потреси, 30.12.2020. у 6:15 (М 4.7), 6:26 (М 4.8) и 6:29 (М3.9)”, објавила је Сеизмолошка служба на Твитеру.

Сеизмологиња: Први је био 4.7, а други 4.8 Рихтера

“Потрес у 6.15 био је магнитуде 4,7, онај нешто касније 4,8 с епицентром на подручју Петриње, рекла је Инес Иванчић”, директорка Сеизмолошке службе за Хрватски радио.

Потврдила да ће се тло и даље трести.

„Хоће, трешће се дуже време, земљотрес у уторак био је разоран и иза њега ће с великом сигурношћу уследити велики низ потреса, међу којима ће, сасвим сигурно, бити јачих”, казала је.

Потврдила је да ће и слабији потреси, попут јутрошњих, имати утицаја на објекте у Петрињи и Сиску који су оштећени у потресу у уторак.

“Сасвим сигурно”, рекла је.

Навела је да је Петрињу од понедељак погодила „огромна количина“ мањих потреса. Тресе се готово сваки минут, рекла је Иванчић, наводећи да је потреса, јачих од 3 било барем 25 до 30.

У јучерашњем земљотресу погинуло седам особа

Након јучерашњег потреса од 6.2 Рихтера у Петрињи, осетило се више слабијих потреса. У јучерашњем потресу од 6.2 Рихтера погинуло је седам особа. Материјална штета је огромна, у Петрињи готово да нема грађевине која није оштећена.

Курир.рс/Индеx.хр