Хроника

НИЈЕ ПОКУШАО ДА МИ СПАСИ ДЕТЕ, НЕГО ЈЕ ПОБЕГАО ДА СПАСИ СЕБЕ! Мајка згаженог Жељка (19) ЈАУЧЕ: Какав је то радник Хитне помоћи!

Public

Жељко Ристић (19) из села Шаиновац преминуо је након што га је „голфом“, како се сумња, прегазио М. П. (38), па без заустављања побегао

  • Страшно ми је, страшно. Мртав пијан је био и оставио ми дете да лежи на путу, он је некакав радник Хитне помоћи. Уместо да покуша да га спасе, он је побегао да се сам спасе. Убијено ми је дете које није ни мрава згазило! – кроз сузе јауче мајка. Никола Перић, деда настрадалог Жељка, скрхан од бола покушавао је да утеши младићеву мајку Весну.

Жељко Ристић (19) из села Шаиновац код Дољевца погинуо је у саобраћајној несрећи, и то испред своје куће, кад је на њега у понедељак увече аутомобилом, како се сумња, налетео М. П. (38) из Шаиновца.

Несрећа се десила око 22.30 сати, кад се Ристић враћао кући с посла, а М. П. је, пошто га је прегазио „голфом“, продужио без заустављања. У полицији је потврђено да је М. П. био под дејством алкохола, а како незванично сазнајемо, имао је 1,5 промила у крви.

  • М. П. је иначе запослен у Хитној помоћи, тако да су се сви запрепастили што је побегао после несреће. У понедељак увече није био на дужности, а наводно је после удеса примљен на одељење токсикологије и тада се открило да је највероватније он прегазио младића, те је приведен – каже извор.

У породици Ристић јуче је владала велика туга, а како кажу, Жељко је настрадао на 30 метара од кућног прага.

  • Жељко се враћао с посла, требало је прву плату да прими. Чекали смо га код куће. Ја сам била у спаваћици и видела сам да се догодио удес, прошле су ми неке црне мисли кроз главу… Обукла сам се и кренула из куће. Заустављали су ме, али нису могли, морала сам да дођем до њега, да га загрлим. Док је моје јединче лежало мртво, у Дому здравља се трезнила та пијаница. Страшно се осећамо сви – прича бака Драгица и наставља:
  • Жељко је био за пример, добар, вредан. Сунце моје, злато. Лежао је мртав, покушавала сам пола сата да му помогнем, али нисам могла. Кућу ми је затворио!

Више јавно тужилаштво је притворило је М. П. на 48 сати, док не изађе на саслушање пред судију.

Курир.рс