Политика

НИСАМ БИО СКЕПТИЧАН ПРЕМА ВАКЦИНИ, већ према брзини припреме! Дачић: Хоћу да се вакцинишем, мој избор би био СПУТНИК В!

Printscreen

Председник Скупштине Србије Ивица Дачић изјавио је да ће након Божића, 7. јануара, доћи до даљих разговора око почетка међустраначког дијалога власти и опозиције о унапређењу изборних услова и навео да је то закључак разговора које је имао са председавајућим Спољнополитичког одбора ЕП Дејвидом Мекалистером
Он је, поводом критика из неких кругова опозиције да наводно покушава да одложи почетак дијалога, објаснио да је као председник Скупштине одговоран само за период од када је изабран на то место, 22. октобра.

  • Договор са Мекалистером је да се после Божића договоре детаљи. Ко ће бити представници ЕП? Ко ће бити учесници? Не знамо ни ко жели да учествује. Не бежим од улоге копредседавајућег у дијалогу – истакао је синоћ Дачић за РТС.

Дачић је навео да је први ток дијалога успостављен прошле године на основу размене писама Мекалистер-Гојковић (бивше председнице Скупштине Маје Гојковић) на начин да се “под покровитељством председника парламента успостави процес дијалога који би потпомогли европосланици”.

Један копредседавајући је председник Скупштине а други неко из ЕП, рекао је Дачић и додао да је тада још договорено да друга фаза (након избора одржаних у јуну) дијалога има дугорочнију перспективу.

Он је такође додао да се “грдно варају неки ако мисле да ће их дијалог довести на власт”.

тањуг