Друштво

КАЗНЕ ДО 150.000 ДИНАРА! Комунална милиција кажњава све који крше ЕПИДЕМИОЛОШКЕ МЕРЕ!

Pixabay

Највише казни комунални инспектори и комунални милицајци у последње две недеље написали су због непоштовања ограничења радног времена, недостатка дезобаријере и корона редара и непридржавања физичке дистанце
Око 1.450 комуналних инспектора и комуналних полицајаца односно милицајаца почело је уз републичке инспекторе да санкционише кршење противепидемиолошких мера на основу измена Закона о заштити становништва од заразних болести.

Изменама закона које су ступиле на снагу 14. новембра овлашћење да санкционишу кршење противепидемиолошких мера добили су и комунални инспектори и комунални милицајци тако да су републичке инспекцијске службе добиле велико појачање. То се види и у броју инспекцијских надзора у привредним објектима у последње две недеље.

  • Од како су измене закона ступиле на снагу, повећан је број надзора објеката за скоро три пута. До тада тај посао је могла да обавља само републичка инспекција и то поред санитарне и друге службе попут тржишне, ветеринарске, инспекције рада… Тако је, на пример, две недеље пре доношења измена закона, у периоду од 29. октобра до 13. новембра обављен надзор у 11.759 објеката, а у периоду од 14. новембра када су ступиле измене закона на снагу до 28. новембра надзирано је 27.144 објеката – истиче Драган Пушара, шеф ЕБРД тима за реформу инспекција при Министарству државне управе.

Блиц