Хроника

СТРАВИЧНА СУДБИНА СЕКСУАЛНИХ РОБИЊА ИЗ ШАПЦА: Имале по стотину муштерија, ЧЕКАЛО СЕ НА РЕД, у кафану долазили и ПОЗНАТИ!

Printscreen

Ужасна судбина девојака из кафане у Мајуру код Шапца већ данима је главна тема у тој варошици, након хапшења власника ресторана Велимира Г. (57) и његове супруге Естере Г. (49).

Власници се сумњиче да су приморавали девојке на сексуалне услуге. Да су биле праве сексуалне робиње потврђује и ужасан податак из истраге да су имале и више стотина клијената месечно.

  • Проституција и илегални послови у тој кафани дешавају се већ дуже време. Наводно је међу клијентима било познатог света, привредника које сви знају и који су ту доводили пословне партнере. Цена услуге била од 70 и 100 евра, па навише – каже извор близак истрази.
  • У кафани- јавној кући се чекало на ред, а од када су уведене забране рада због короне, долазили су само они који би се најавили власницима. Две трећине клијената се стално враћало, а било је и оних који би се заљубили, јер су “продавачице љубави” заиста праве лепотице – прича саговорник из истраге, који инсистира на анонимности.
  • Да су девојке биле робиње уопште није питање, ако се зна да су имале од пет до седам посета у току дана. Стотине људи пролазило је месечно кроз постељу само једне девојке. Ужасно је када имате ћерку тих година па видите шта су ове младе жене претрпеле – рекао је саговоник “Новости”.

А управо власници објекта Велимир и Естера имају две тек мало млађе кћери, које су негде на студијама.

  • Естера или мадам Стела, бринула се о здрављу девојака регрутованих за проституцију. Оне су веома пажене и третиране као скупе машине, што су и биле, јер је зарада заиста енормна. Када сагледате случај са ове суморне стране, тек тада постаје јасно о каквој је тешкој експлоатацији реч – каже саговорник из истраге.

У ноћи између петка и суботе у “Луну” (бившу Златну греду) упали су припадници јединице Управе криминалистичке полиције из Београда и “на делу” затекли четири девојке старости 18 до 25 године са тројицом клијената. Акцијом је руководило Више јавно тужилаштво у Шапцу, које је у сарадњи са овдашњом Полицијском управом, више од два месеца истраживало случај.

Расипали се новцем

Мештани Мајура невољни су да причају било шта о дешавањима у кафани. Кажу да се видело да власници имају много новца, али да се “њих не тиче” одакле то богатство.

  • Видело се да добро зарађују. Када су правили прославе није се водило рачуна колико ће да потроше. Деловало је да имају много и да се расипају новцем – рекао је један од комшија који није желео да буде именован.

Ухапшени су власник објекта Велимир Г. (57), његова супруга Естера Г. (49), иначе држављанка Румуније и њихов помагач Н. О. (41) из Владимираца. Свима се на терет ставља кривично дело трговина људима, за које је запрећена казна од пет до 12 година затвора.

Како сазнајемо из тужилаштва, сво троје су се на саслушању пред Вишим јавним тужилаштвом бранили ћутањем, након чега им је одређен притвор. Они се сумњиче за трговину људима односно да су злоупотребили лошу материјалну ситуацију својих жртава и приморали их да чине сексуалне услуге.

Тужилаштво је у сарадњи са овдашњом полицијом реализовало хапшење осумњичених, али значајну помоћ је пружила и УКП. Засад није познат идентитет особа затечених са девојкама, ни шта су испричали у полицији. По свој прилици, они би могли да послуже као такозвани добри свеодоци, које истражитељи поштеде кривичног гоњења у замену за драгоцене информације.

Курир.рс/Блиц