Политика

НАОРУЖАНЕ ШИПТАРСКЕ БАНДЕ НА КиМ ЧИМ ВИДЕ НАШЕ ПОЛИЦАЈЦЕ ОТВАРАЈУ ВАТРУ! Вулин: Србија неће препустити ни центиметар своје територије!

printscreen RTV Pink

Србија неће ни напустити ни препустити ни центиметар своје територије, поручио је данас министар унутрашњих послова Александар Вулин поводом напада на полицијску патролу на територији Куршумлије

Вулин је, након што су српски органи безбедности осујетили намеру групе непознатих лица, која су дошла из правца Подујева, да бесправно секу шуму у Копненој зони безбедности, и то под заштитом особа наоружаних дугим цевима, рекао за ТВ Прва да је реч о “организованим шиптарским бандама” које се крећу са простора КиМ.

Он је оптужио косовску полицију да се понаша као њихов савезник, а за КФОР је рекао да стално објашњава да то није њихова одговорност.

“Волео бих да је то само инцидент, да то нешто што се десило сада и више неће никада. Нажалост, није тако, то су организоване шиптарске банде које се крећу са простора КиМ и секу шуму. То је класична пљачка, али они су веома добро организовани и опремљени, сви су наоружани и чим примете наше снаге, представнике МУП-а, одмах отварају ватру”, рекао је Вулин.

Вулин о мигрантима: Најмање ме брине шта ће рећи ЕУ
Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да га најмање брине шта ће да каже ЕУ, а највише шта ће да кажу грађани Србије када је реч о односу према мигрантима и истакао да се Србија према мигрантима понаша достојанствено и поштује њихова права.

Коментаришући за ТВ Прва то што је у општинама Вршац и Нови Кнежавац пронађено 450 миграната, као и то што су поједини медији његову изјаву да ће они који напусте прихватне центре наићи на одговор МУП-а протумацили као отворено противљење мигрантима, Вулин је рекао да је реч о поштовању закона.

“Ако кажем да ће свако ко неком украде кола наићи на одговор МУП-а, је л” ја онда претим лоповима? То је само закон, морате да поштујете закон”, поручио је министар.

Упитан како водити рачуна о ономе што ће ЕУ да каже, али и безбедности грађана, Вулин је нагласио да га најмање брине шта ће да каже ЕУ, а највише шта ће да кажу грађани Србије.

“За разлику од већине земаља ЕУ Србија је показала да је организована и хумана када су мигранти у питању”, рекао је Вулин, подсетивши да је од 2015. године, када је почела мигрантска криза, кроз Србију прошло на најмање милион људи, а није забележен ниједан инцидент.

Вулин је рекао да се Србија према мигрантима понашала и понаша достојанствено и поштује њихова права, али је нагласио да они не могу у време пандемије да напуштају кампове јер представљају претњу и по себе и по друге.

“У овој земљи се зна шта је закон и ко га спроводи. Владавина права није претња”, поручио је Вулин.

Тањуг