Друштво

ПОРОЂАЈ КАКАВ СЕ НЕ ПАМТИ У ДЕСПОТОВЦУ Кренули санитетом с породиљом у болницу, али беба није хтела да чека! Било је као на филму

Pixabay

Екипа службе хитне медицинске помоћи из Деспотовца породила је трудницу на неуобичајени начин, у санитетском возилу.

Порођај се десио пре три дана, а с обзиром да је вршен транспорт пацијента на порођај у Јагодину, беба ипак није могла да сачека да стигне до Опште болнице, већ се порођај десио у Јагодини, али у граду.

Возило је заустављено и докторка, уз помоћ медицинске сестре, породила је трудницу, и на свет је стигла здрава и лепа девојчица.

  • Примили смо позив од труднице, која је том приликом навела да има јаке болове и честе контракције, што је говорило да је порођај јако близу. Када је стигла до нас, написали смо упут за пар минута, сестра је спремила пацијента и сместила у возило, понели смо све што смо мислили да би у одређеном моменту могло да нам затреба и упутили смо се за Јагодину. Искрено, нико од нас није очекивао да ће порођај бити обављен у санитетском возилу, веровали смо да ћемо стићи до болнице у Јагодини на време, али је беба желела другачије. На свет је дошла једна лепа и здрава девојчица и морам да признам да је ово био догађај који ћемо сви памтити целог живота. Тек када се све завршило и када су беба и мајка смештене у болницу, схватили смо да је до свакаквих компликација могло да дође, али Богу хвала све је протекло у најбољем реду – навела је докторка Јелена Илић.

Струковна медицинска сестра Јована Гвозденовић, истакла је да је ово личило на неку филмску причу, да је било напето од почетка до краја.

  • Паници није било места, радили смо посао како треба и најважније је то да је све протекло у најбољем реду. Возач санитетског возила Драган Петронијевић, познатији као Трца, све време био је на телефону, контактирао је са безброј људи како би после порођаја мајка и беба, због тренутне епидемиолошке ситуације, безбедно биле смештене тамо где треба. Јако сам поносна на своју службу, на све своје колеге и свима нама желим да што чешће имамо овако лепе интервенције – навела је Јована.

(Курир.рс/Градскевести.цом