Спорт

ЗОРАН ТОШИЋ ОТКРИВА: Корона се у Кини више и не помиње!

Foto: Printscreen

Фудбалер кинеског друголигаша Таиџу Јуанде, Зоран Тошић, говорио је о тренутној епидемиолошкој ситуацији у Кини.

Бивши ас Партизана истиче да су Кинези исконтролисали вирус и да прилично мирно и сталожено посматрају хаос који је вирус прави у читавом свету.

“Кинези су исконтролисали вирус, практично, још у марту када сам дошао овде. Данас малтене све функционише нормално, људи су максимално дисциплиновани, сви носе маске, чак и на отвореном, али се о вирусу готово више уопште и не говори. И оно мало случајева што се повремено забележи углавном представљају “увоз” из иностранства”, рекао је за “Новости” Тошић.

Популарни Бамби откриа да се корона у Кини готово и не помиње.

“Ми у клубу између себе не причамо на ту тему, само нас тестирања понедељком подсете. Тада се сусрећемо са људима који изгледају као космонаути, потпуно су замаскирани. Придржавамо се свих строгих мера, не излазимо из хотела све се своди само на одлазак на тренинге и на утакмице. Добили смо једном приликом пет-шест дана слободно, али с обзиром на то на све ригорозне мере одлучио сам се да ни тада не напуштам хотел”, каже Тошић и додаје:

“Одиграли смо десет утакмица за 35 дана. У последње време није било случајева позитивних играча, што наравно не утиче на предвиђену процедуру. И даље се на утакмице иде са маском. Оба тима крећу у исто време аутобусима из хотела, а на терен се излазе одвојено и нема поздрава међу играчима два тима”.

Курир спорт/Новости