Политика

ЈАПАНЦИ ЋЕ ПРАВИТИ МОТОРЕ ЗА ЕЛЕКТРИЧНА ВОЗИЛА У СРБИЈИ, ГРАДЕ ФАБРИКУ ОД 1,9 МИЛИЈАРДИ ДОЛАРА! Велика победа наше земље!

printscreen Twitter

Јапанска групација Нидек Корпорејшн уложиће 200 милијарди јена (1,9 милијарди долара) у изградњу фабрике мотора за електрична возила у Србији
Нидек је у завршној фази разговора са српским властима о плановима за изградњу фабрике и истраживачког центра у Србији, будући да компанија настоји да прошири своје упориште у Европи чије тржиште електричних возила конкурише кинеском, пише токијски пословни дневник Никеи, преноси Тањуг.

Погон у Србији постаће један од највећих производних центара јапанске компаније у Европи, који ће достићи годишњу производњу између 200.000 и 300.000 јединица до 2023. године, додаје се тексту који преноси портал “Сеенеwс”.

Даље се подсећа да је из кабинета председника Србије Александра Вучића у септембру саопштено да Нидек разматра инвестицију у изградњу фабрике у Новом Саду, која би могла да почне са радом 2021. године.

Председник јапанске компаније Јун Секи је у септембру био у посети Србији и том приликом је разговарао о могућем улагању са председником Александром Вучићем.

Тањуг/Информер