Свет

ЈОШ ЈЕДНА ДРЖАВА ОТВАРА ГРАНИЦУ! Срби ОД СУТРА могу на Кипар УЗ НЕГАТИВАН ПЦР ТЕСТ

Pixabay

Држвљани Србије од сутра, 24. септембра, могу да уђу на територију Кипра уколико поседују негативан ПЦР тест, не старији од 72 сата, саопштиле су кипарске власти, што је објављено и на сајту министарства спољних послова Србије

Одређене категорије лица тест могу да ураде по доласку на Кипар (о сопственом трошку).

То су кипарски држављани, њихови супружници из других земаља и њихова малолетна деца; лица која имају регулисан боравак на Кипру; лица која имају специјалну дозволу за улазак од стране Владе Кипара; лица која долазе из државе у којој није могуће да се уради тестирање на корона вирус, наводи се на сајту МСП Србије.

Како се додаје, сви путници морају да поседују кипарску пропусницу за лет (ЦyпрусФлигхтПаш) како би им било дозвољено укрцавање. Сва неопходна документа могу да се нађу и попуне електронски највише 24 сата пре лета. Казна за непоседовање Флигхт Паш-а износи 300 евра.

Кипарске власти претходно су ревидирале своју листу сигурних земаља када је реч о Ковиду 19 и групу земаља чијим држављанима није потребан негативан ПЦР тест свеле на свега осам.

Србија, која је била у трећој категорији сада је премештена у другу категорију земаља са смањеним ризиком али већом неизвесношћу у односу на групу А, саопштило је министарство здравља Кипра.

Тањуг