Хроника

ВЕСЕЛИ СМО СЕ, ДРУГ СЕ ЖЕНИ, А СВЕ СЕ ПРЕТВОРИЛО У КОШМАР: Враћали се с веридбе и закуцали у шлепер, 3 момка погинула

Foto: Youtube Printscreen

Александар Живковић (21), Данило Цветковић (22) и Александар Јовић (26) страдали код Прокупља у судару са шлепером, двоје из „опела” повређено

Александар Живковић (21) из Пејковца и Данило Цветковић (22) из Самариновца, обоје код Житорађе, погинули су у ноћи између суботе и недеље када су аутомобилом ударили у шлепер. Тешко повређенИ возач „опела“ Александар Јовић (26) из Прокупља, који је био у коми, преминуо је током поподнева. Лакше су повређени сувозач Алекса Цекић (19) и Анђела Марковић (22) из Самариновца. Возач камиона Ранко Р. из села Подгоричке није задобио повреде.

Ова тешка саобраћајна несрећа наставак је црне серије овог викенда на путевима у Србији. У петак, суботу и недељу код Врњачке Бање, Новог Пазара и Алексинца страдало је још четворо младих од 4, 16, 17 и 24 године, а у осталим саобраћајкама повређено је 15 људи, од којих двоје деце!

Трагедија на путу Прокупље-Житорађа, код села Лукоми, догодила се у недељу око један сат након поноћи. Како сазнајемо, до несреће је дошло када је Александар Јовић прешао „опел инсигнијом“ на супротну коловозну траку и ударио у камион.

НЕВЕРИЦА У СЕЛУ Младићи за пример

За младиће који су страдали у ова два села сви имају речи хвале.

  • Били су мирни, младићи за пример. Страшна туга, страшна судбина – причају мештани. Тетка страдалог Живковића рекла нам је да је Александрова мајка отишла да преузме тело сина.
  • Отац му је у Скопљу, вози аутобус. Сад су отишли по њега и до краја дана га очекујемо. Александар је био добар младић, то сви у селу знају – каже наша саговорница.

Аутомобил је тог кобног тренутка ишао ка Прокупљу, а Јовић је највероватније, према речима очевидаца, возио пребрзо.

  • Када је прешао на супротну страну коловоза, левим делом је ударио у камион. Тај задњи део потпуно је смрскан. Иза Александра Јовића налазили су се Александар Живковић, а до њега Данило Цветковић, па с леве стране Анђела Младеновић. На сувозачевом месту био је Алекса Цекић – причају мештани. Анђела Марковић, путница из „опела“, која је задобила лакше повреде, каже за Курир да је седела иза сувозача.

Јак ударац

  • Сви заједно смо били на веридби друга. Остали смо до краја, а затим смо са два аутомобила кренули ка Прокупљу, у један клуб који је још био отворен. Седела сам позади иза сувозача и гледала у телефон. У једном тренутку осетила сам да кола иду лево-десно, али сам мислила да се возач Александар Јовић шали. Већ следећег тренутка видела сам да смо скренули ка шлеперу и осетила јак ударац.

ТРАГЕДИЈА КОД АЛЕКСИНЦА Девојчица (4) погинула када је истрчала из кола на пут

Четворогодишња девојчица из Матарушке Бање погинула је када је на њу налетео „ситроен“ у атару села Вукашиновац на путу Алексинац-Ражањ. Очевици језиве несреће за Курир наводе да се трагедија догодила јуче око 16 часова на улазу у Делиград и да је девојчица била у аутомобилу.

  • Аутомобил, у ком је било још двоје деце, зауставио се поред пута. Не знам зашто су стали, али верујем да су хтели да иду у тоалет. Девојчица је у једном тренутку истрчала из возила на пут и на њу је налетео аутомобил којим је управљао један мештанин. Од силине ударца, дете је одлетело неколико метара – каже очевидац.

Ј. Р.

Кола су упала у јарак, врата су се отворила и остала сам да висим пола у ауту, пола споља. Алекса је пао крај мојих ногу, а Данило преко нас. Ударила сам главом у земљу, а онда ме је Алекса извукао из аута – прича Анђела. Она додаје, кроз сузе и у шоку, да су њихови другови били у колима испред њих и да нису знали шта се десило.

Све сам их сликала

  • Требало је и ја да будем у том другом ауту. Кад смо кретали, седела сам у Јовићевом ауту у средини, тамо где је био Данило, али сам прешла у други ауто, па онда опет у Јовићев. Тада су већ они сви сели и зато сам се налазила иза сувозача. То ме је спасло, судбина – прича девојка док јој руке подрхтавају. Анђела каже да не може да се смири и док је родитељи теше да је добро што није страдала, она плаче.
  • Заувек ћу памтити те тренутке. Можда пола сата пре тога, Даниловим телефоном сам их све сликала, јер су то тражили. Сви смо били весели, друг нам се женио и онда је све претворено у кошмар, а наших другова више нема – додаје она. Није издржао

Црна серија

Петар Ненадовић (17) из Грачаца и Алекса Гавриловић (16) из Рибнице код Врњачке Бање страдали су на мотоциклу у петак око 22 сата
Немања П. (24) погинуо у ноћи између петка и суботе код Новог Пазара када је његов ауто ударио у стуб, двоје повређено
На ауто-путу код Нових Бановаца ауто ударио у аутобус, повређене две девојчице и две жене
У суботу увече на ауто-путу код Умчара „југо“ ударио у паркирано возило, возач „југа“ тешко повређен
Иван М. (66) погинуо је јуче у саобраћајној несрећи на путу Рача-Топола, када је џипом слетео са пута и преврнуо се
Возач камиона Ранко Р. није имао алкохола у крви. Како смо сазнали у Клиничком центру у Нишу, Александар Јовић, возач „опела” био је животно угрожен када су га довезли.

  • Преминуо је јуче по подне од вишеструких повреда главе, грудног коша и трбуха – рекли су нам у КЦ Ниш.

Курир.рс