Политика

МИОДРАГ ЛИНТА: Изетбеговић потврдио мржњу према Србима

printscreen

Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта оценио је данас да је председник СДА Бакир Изетбеговић још једном потврдио своју “патолошку мржњу према Србији и Србима” тиме што је најавио поново покретање ревизије пресуде против Србије за геноцид

  • Бакир Изетбеговић и бошњачки политичари не могу да прежале што Србија пресудом Међународног суда правде 2007. године није проглашена кривом за непостојећи геноцид у Сребреници и што 2017. године није успела ревизија пресуде против Србије за геноцид – навео је Линта у изјави за јавност.

Линта је оценио да је такво понашање Изетбеговића и његове странке СДА један од многих доказа да Бошњаци не желе заједнички живот са Србима, да не желе дејтонску БиХ и да не желе побољшање односа са Србијом.

Како наводи, СДА наставља ратну политику свог оснивача Алије Изетбеговића “чији је циљ био етничко чишћење Срба и стварање етнички чисте муслиманске територије која би се звала Босна и Херцеговина”.

  • Да би остварио циљ свог оца Бакир Изетбеговић не одустаје од сумануте намере да се Србија осуди за лажни и непостојећи геноцид у Сребреници и још шест општина у БиХ, а затим да још жешће крене на Републику Српску с циљем њеног укидања и протеривања српског народа – рекао је Линта.

тањуг