Друштво

ПАЦИЈЕНТ ИМА 22 ГОДИНЕ И У ВЕОМА ЈЕ ТЕШКОМ СТАЊУ Доктор Савић обелоданио узнемирујуће податке из болнице у Београду

У ковид болници КБЦ Драгиша Мишовић у Београду углавном су пацијенти старији од 70 година, али ту је и једна особа од 22 године, која је у веома тешком стању.

Лекари су забринути и надају се да ће ускоро моћи да се врате на редован режим рада, онолико колико услови то буду дозвољавали, изјавио је др Предраг Савић, помоћник директора те установе.

КБЦ ЗЕМУН ИЗЛАЗИ ИЗ КОВИД СИСТЕМА, пацијенти ће данас и сутра бити пребачени у Арену, КБЦ Бежанијска коса и Др Драгиша Мишовић

У КБЦ Драгиша Мишовић тренутно је 70 пацијената. Више од 20 их је у тешком оштем стању, а 10 на интензивном лечењу. Од тога, четири пацијента су интубирана.

Предраг Савић је за РТС рекао да још нема пацијената који се очекују с летовања и да је углавном реч о пацијентима који су се заразили у земљи.

Подсећа да је КБЦ “Драгиша Мишовић” искључиво ковид болница, али да гинекологија збрињава и нековид пацијенте.

Указује и да је та установа, поред Инфективне клинике и КБЦ Бежанијска коса, тренутно једина која збрињава ковид пацијенте и да је број оболелих у последњих месец дана на истом нивоу.

Савић је рекао да лекари у Мишовићу нису приметили растерећење које су доживеле друге болнице, али да покушавају да одморе људе.

Тањуг