Регион

КО ЋЕ БИТИ ПРЕМИЈЕР КОЈИ ЋЕ ПРКОСИТИ МИЛУ? Лидер опозиције открио датум када ће се формирати влада Црне Горе

Printscreen

Један од лидера Демократског фронта и Коалиције за будућност Црне Горе Милан Кнежевић изјавио је данас да очекује да ће формирање парламента и нове владе у Црној Гори бити најкасније до краја септембра или првих дана октобра.

“Постоје јасне законске процедуре, пошто ће се поновити гласање на одређеним бирачким местима… Ми морамо након проглашавања тих резултата да у року од 15 дана конституишемо парламент и да након тога упутимо писмо председнику државе Милу Ðукановићу, да имамо парламентарну већину, односно да имамо 41 и више посланика и да тражимо мандат за састав нове младе “, рекао је Кнежевић.

Навео је и да не очекује никакве, како каже, тензичне ситуације, пошто је, додаје, Мило Ðукановић и сам признао пораз на недавно одржаним изборима.

“Њему је јасно да је непромишљеним потезима, посебно са Законом о слободи вероисповести изгубио изборе “, навео је Кнежевић.

Каже и да његова коалиција жели стабилну владу, као и да Црна Гора, како каже, више никад не буде антисрпска држава, те да се јасно определи према чланству у ЕУ.

“Желимо да са странкама мањиских народа направимо једну стабилну владу и према томе ми морамо да развијамо односе са најближим и најбратскијим државама, посебно са Србијом, Руском Федерацијом, Републиком Српском, БиХ… “,рекао је Кнежевић.

Курир.рс/Тањуг