Хроника

УКРАЛИ ПАРЕ ЗА ЛЕЧЕЊЕ БОЛЕСНОГ ДЕТЕТА, ЧАЧАНИ ХТЕЛИ ДА ИХ ЛИНЧУЈУ! “Полицији може да захвали што има ту руку коју је завукао у кутију са парама”

printscreen Twitter

Горан Н. и Ненад К. снимљени испред ресторана брзе хране у Чачку како краду паре из кутије намењене за лечење малог Милоша Зарића (2), који болује од церебралне парализе * Полицајци их спасли линча огорчених Чачана
Горан Н. и Ненад К. снимљени су прекјуче испред ресторана брзе хране у Чачку како краду паре из кутије намењене за лечење малог Милоша Зарића (2), оболелог од церебралне парализе!

Кад се снимак крађе раширио друштвеним мрежама, огорчени Чачани су препознали крадљивце и покушали да их пребију, али Горана и Ненада је спасла полиција!

Отац у шоку
Бескрупулозна крађа из кутије догодила се у центру Чачка, испред киоска чији се власник редовно одазива на хуманитарне акције ове врсте. На снимку се виде двојица мушкараца како прилазе киоску, смеју се и заговарају радницу испред пулта, а један од њих за то време гура руку у кутију, вади новац и ставља га у џеп.

СВЕ О ОПАКОЈ БОЛЕСТИ од које је преминула Исидора Бјелица! Ова врста канцера годишње убије више од 500 жена у Србији!

БРАВО! Успешно лечење антителима оболелих од короне у Србији! Крвна плазма скида заражене с респиратора!

Бојан Зарић, отац болесног дечака, чим је сазнао шта се десило, отишао је у полицију да пријави крађу.

  • Међутим, у полицијској станици сам сазнао да је то већ неко пријавио пре мене. Не зна се тачно колико су новца однели… Док сам гледао снимак крађе, остао сам без текста! Пљунули су у лице свим оним људима који су од својих уста одвојили да би помогли мом детету, али и другој деци која на тај начин траже спас – испричао је Бојан.
    Он и његова супруга Славица огорчени су због крађе и страхују да ће људи због ових дрских лопова престати да стављују новац у хуманитарне кутије.

Снимак крађе се брзином светлости раширио међу Чачанима, као и гнев према двојици бахатих лопова. Најпре су им претили на друштвеним мрежама, а неки су покушали и да им покуцају на врата и да их лично науче памети.

  • Чим сам видео снимак, обојицу сам их препознао, знам и где станују. Позвао сам двојицу другара да одемо и да им “објаснимо” да сваки динар морају да врате. Сели смо у ауто и кренули на брдо где је кућа овог што је завукао руку у кутију. Испред његове куће био је неки мушкарац који му је претио, док се лопов правдао иза закључане капије, кунући се да је снимак подметнут и монтиран – прича овај Чачанин, који из разумљивих разлога није желео да му објавимо име.

Како је даље рекао, договорио се са друговима да аутом направе један круг око насеља док се не склони онај мушкарац који је већ грдио лопова.

  • Просто, нисмо хтели сведоке… Међутим, кад смо направили круг аутом и вратили се до куће лопова, тамо смо затекли патролу полиције. Та бараба њима треба да захвали што данас има ону десну руку коју је спустио у кутију! Душа ме боли јер знам колико се Бојан и Славица муче да скупе новац за Милошеве терапије – казао је љутити Чачанин.

Кривична пријава
Извор Информера из истраге каже да је крадљивац признао да је узео паре из хуманитарне кутије, али се правдао да је био пијан и да је хтео да се нашали. Наводно, позвао је оца болесног дечака и хтео је да му лично врати новац, али Бојан није хтео да га види.

Крадљивац се клео да је у кутији било само 300 динара (?!?) и да ће те паре вратити у кутију.
Према саопштењу из Полицијске управе у Чачку, Основно тужилаштво ће против лопова поднети кривичну пријаву за крађу у редовном поступку, што значи да ће се бранити са слободе.

Серија крађа хуманитарне помоћи

  1. јул 2020. – Кутија за прикупљање новчане помоћи за лечење мале Софије Маркуљевић, која болује од спиналне мишићне атрофије, украдена је из једног кафића у Лазаревцу. Пре тога, хуманитарне кутије са новцем за помоћ овој девојчици опљачкане су још два пута.

информер