Друштво

ТРЕЋА ЖРТВА КОРОНЕ У МАЈДАНПЕКУ! Лекари позивају на дисцилипну и одговорност!

Pixabay

Након што су и последњи резултати тестирања на вирус корона у Општини Мајданпек били охрабрујући и указивали да се епидемиолошка ситуација полако смирује, синоћ је битку против овог опаког вируса изгубио још један пацијент из овог града који је био смештен у терцијалној ковид болници у Нишу
То је трећа жртва вируса ковид-19 од почетка пандемије у овој општини.

  • У питању је пацијент старости 57 година, који је у тежем здравственом стању услед пнеумоније са јако израженим дисајним проблемима упућен у терцијалну блницу у Ниш. Упркос великом труду и напорма лекара да му се помогне, нажалост, наш пацијент није издржао и подлегао је последицама вируса корона – каже др Драган Фудуловић директор мајднпечког Дома здравља.

Иначе, сагледавајући прилике са пандемијом које се свакодневно прате и контролишу може се рећи да је вирус корона полако почео да слаби, на шта указује и пресек у последња 24 сата по коме се и број јављања у цовид амбуланту Дома здравља Мајданпек смањује. Током јучерашњег дана укупно се са респираторним проблемима и темпратуром за помоћ обратило 25 грађана и ниједном није дијагностикована упалу плућа, каже Др Драган Фудуловић, и наглашава да је од 28 поновљених тестова у лабораторији Ватрено око у Нишу, свих 28 имало негативан резултат.

За сада чекања на резултате нема, они стижу уредно и на време, тако да је то прави начин да се што пре и ефикасније делује како би се ширење вируса сузбило, истиче директор Мајданпечке здравствене установе.

Према последњем извештају Завода за јаво здравље Тимок Зајечар, у другом таласу пандемије, корона вирусом је инфицирано 69 грађана Мајданпека. За последња 24 сата овај број је повећан за 12 позитивних пацијената. У терцијалним ковид болницама хоспитализовано је њих шест, док се на кућном лечењу налази 25 грађана. На резултате узорковања чека 28 пацијаната. Укупно од почетка пандемије у Општини Мајданпек регистровано је 81 лице позитивно на вирус ковид-19. Очекивања стручног здравственог тима у Мајданпеку су, да уколико се грађани буду дисциплиновано и одговорно односили у погледу поштовања прописаних мера заштите, број заражених грађана у наредним данима би требало да буде у знатном опадању.

информер