Друштво

МОГУЋА НОВА ПРАВИЛА ЗА ОДЛАЗАК НА МОРЕ: Срби ће у Грчку моћи само авионом уз ПЦР тест?

Pixabay

Грчка граница и даље је затворена за туристе из Србије. Међутим, после преговора, који су у току, могуће је да ће нашим држављанима бити дозвољено путовање у ту државу искључиво авионом, али уз обавезан негативан ПЦР тест, који не сме бити старији од 72 сата.

Ово је за Курир потврдио Александар Сеничић, директор Националне асоцијације туристичких агенција Србије (Јута), који је додао да ће одлука бити донета највероватније до понедељка.

  • Озбиљни разговори на ту тему су у току. Очекујемо да ћемо до почетка следеће недеље имати тачну информацију за период до 15. августа – наводи Сеничић за Курир.

Министар спољних послова Ивица Дачић кратко је за Курир коментарисао овај случај.

  • Засад се ништа не зна – рекао је министар.

Иначе, власт у Бугарској одлучила је да држављанима Србије омогући улаз у своју земљу такође са негативним ПЦР тестом не старијим од 72 сата. Та одлука ступила је на снагу јуче.

  • Непознаница је само да ли ће транзит кроз Бугарску за Турску моћи да се обави без тог теста или ће туристи ипак морати да га имају. Они ће успети да га прибаве за путовање у једном правцу, али ће бити тешко набавити тест у Турској, за повратак. Надам се да ће то бити изводљиво без теста – додао је Сеничић.

(Курир.рс