Друштво

ЦЕЛА ЕКИПА ЈЕ ОКО ЊЕ! ТРУДИМО СЕ ДА ПРЕЖИВИ, МОЛИМО СЕ БОГУ! Беба чија је мајка преминула након порођаја у Нишу добила СИМБОЛИЧНО ИМЕ!

printscreen TV Prva

Након јучерашње вести да је још једна породиља преминула у нишком Клиничком центру, још две труднице примљене у тај здравствени центар
Како јавља ТВ Прва једна је из околине Врања, а друга из Ниша. Оне су, како се наводи, позитивне на коронавирус.

“Труднице позитивне, под надзором су, пратиће се, надамо се да неће бити тешких завршетака. О њима се брину гинеколози И инфектолози”, рекао је и додао каква је ситуација са бебом жене које је пре два дана преминула у Нишу, за коју се верује да је била заражена короном, мада тестови нису показивали тако.

Бебица је рођена у седмом месецу, са свега 900 грама, али је борац.

“Цела екипа је око мале Вере труди се да преживи, да се сачува, молимо се Богу”, каже др Тиодоровић и још једном упозорио:

Епидемиолог др Бранислав Тиодоровић каже да је и раније упозоравао на опасост од оболевања трудница.

“Оне морају да се пазе, да носе маске, не крећу се у групи, да се њихови партнери пазе да буду здрави како би и трудница преживела”; каже др Тиодоровић.

Према његовим речима, све ово сада што се дешава проузроковано је попуштањем пажње. Оно што га, како додаје, брине у Врању је број оних који имају обострану упалу плића.

Др Тиодоровић је рекао и да ако будемо дисциплиновани и ако се све мере буду поштовале, стабилизацију ситуације у вези коронавируса у Србији можемо очекивати тек половином августа.

Б92