Друштво

НИКАДА НЕЋУ ЗАБОРАВИТИ СТРАХ У ЊЕНИМ ОЧИМА, И ЈА САМ СЕ ПЛАШИЛА! Исповест труднице Сање која је победила корону, била је у истој соби СА ПРЕМИНУЛОМ ПОРОДИЉОМ!

Printscreen

Од тренутка када сам сазнала да сам позитивна, добила сам снагу да тог “уљеза” истерам из свог тела, прича Сања из топличког краја, која је у 5. месецу трудноће победила корону и прексиноћ, из нишког Клиничког центра, пуштена на кућно лечење. Сања је, иначе, била цимерка трудници из Врања (35) која је преминула после порођаја
Радост због поновног сусрета са својом децом, после 12 дана болничког лечења, помутила је страшна вест коју је Сања сазнала јуче пре подне.

  • Биле смо у истој соби и никада нећу заборавити тај страх у њеним очима. Нисмо смеле да причамо да би се она одмарала што више, јер је била у тешком стању. Стално сам јој прилазила да је питам како је, треба ли јој нешто. И она је била храбра, али очигледно да то није било довољно – описује своје болничке дане са преминулом цимерком и додаје:
  • Те ноћи када је требало да је ставе на респиратор и ја сам се уплашила као никада пре тога. Али једна докторка пришла је и умирила ме речима да се мени то неће десити. Надаље сам сваког дана питала за Бранкицу, веровала да ће и она успети да оде својој кући, заједно са бебом.

Сања признаје да се страх поново јавио када су јој рекли да ће да иде кући.

  • Болничко окружење није лепо, али даје сигурност. Било шта да приметим да није како треба, одмах сам звала лекаре. Још имам тахикардију и болове у бубрезима, није ми се вратило чуло мириса, али су ми сви остали параметри добро и, што је најважније, нисам више позитивна – каже и додаје да јој је велика брига била то што су она и њена деца астматичари.
  • Бринула сам за ово у стомаку, али и да нису позитивне моје ћеркице које су остале са мојом сестром, јер је супруг био пословно одсутан. Оне су добро и сада смо коначно заједно – каже Сања.

Свим трудницама поручује да пазе. Каже, ни сама не зна где се заразила, јер се није ризично понашала.

Новости