Друштво

СХВАТИО САМ ДА ЈЕ МАТЕРИЈАЛНИ СВЕТ ИШЧЕЗАО ИЗ МЕНЕ! БОЛЕСТ МИ ЈЕ ПОМОГЛА! Шта све пише у књизи Бранимира Несторовића коју је писао 10 година?!

printscreen

На 600 страна др Бранимир Несторовић је у делу писаном десет година описао свој живот, осећања, борбу против болести, поглед на медицину, традиционалну, али и ону другу, зашто за њега све почиње и завршава се са Николом Теслом, како је најбоље очувати телесно и духовно здравље…
Како каже, на почетку свега био је Никола Тесла.

  • Оно што је Тесла урадио је сублимација свега што се дешава у људском животу. Био је невероватно спиритуалан и највише је утицао на мене. Као и енглески биолог Руперт Шелдрејк са Оксфорда, који је генијалан тип, а у савременој науци га третирају као да није баш нормалан. Он је експериментално доказао теорије тзв. биолошких поља, која су нама релативно невидљива и непрекидно повезују сва људска бића на планети, а комуникација се обавља оним што ми зовемо телепатија, односно морфолошка генетска поља – прича Несторовић.

Постоје докази о Мађару који је својом енергијом деловао да му коњи буду бржи и здравији

Посебан део књиге односи се на теслијанску медицину.

  • Постоје докази из 19. века о мађарском официру чији су коњи били здравији од осталих, мање су се разболевали, били су успешнији на тркама и испоставило се да тај официр делује својом енергијом на стање својих коња. Завршио је касније у Америци негујући болесне коње. То је тај ефекат који имате на друге људе. Позната је и Јапанка која живи у Аустралији и могла је да учини да биљке брже расту, да семе буде квалитетније. Ту је и прича о води, јер ми смо вода, а не знамо много о њој. Вода јесте носилац информација. Реке и океани нису само то. Они су светски компјутери који преносе информације. Људи се осећају добро кад су поред воде и воле да се купају. Проводимо девет месеци у утроби мајке пливајући. То су елементи повезаности, сви смо повезани у нераскидиву целину – закључује професор.

ЖИВЕО САМ ИЗМЕЂУ ДВА СВЕТА

Цео мој живот се одвијао између два света, а тако је и почео. Моја мајка је била из такозване буржоаске грађанске породице, отац је био партизан, класичан предратни комуниста. Он је био материјалан тип, мајка верница. Врло рано сам почео да се интересујем за парапсихологију и филозофију, али сам, с друге стране, морао да радим како бих зарадио новац за живот. Временом, оно што је спиритуално и духовност почиње да преузима примат. Кад сам стао на ноге, постао познатији лекар, имао више пацијената и новца, радио у приватној пракси, приметио сам да ми то није довољно. То што сам боље зарађивао, возио боља кола није ме у потпуности испуњавало.

СВЕ ЈЕ ВИБРАЦИЈА И МИ СМО ДЕО ЊЕ

Савремена медицина се обраћа само телу, лечи болест као скуп симптома у телу, које је скуп органа. Али тело је много више од тога. Скуп органа обједињују наша душа и наша свест, а болести су поремећај протока енергије. Мото књиге је Теслина мисао да о свемиру треба размишљати као о фреквенцији вибрација. Све је вибрација и ми смо део ње. Све вибрације утичу на остале људе, а оптимистичка је идеја да можемо сами утицати на психичко и физичко здравље.

БОЛЕСТ КОЈА ЈЕ СВЕ ПРОМЕНИЛА

Разболео сам се 1995. године и веома се лоше осећао. Нико није знао шта ми је. Одједном сам схватио да је материјални свет потпуно ишчезао из мене, постао безначајан и да су ствари које поседујеш бесмислене, да се треба окренути онима који су вам духовно блиски јер они који функционишу на материјалном принципу престају да вам буду блиски. У то време сам драстично променио начин живота, успорио, променио приоритете. Више времена сам посвећивао себи, поново почео да читам књиге из психологије и филозофије, схватио да постоји много медицинске и научне литературе која људима није довољно позната.

Мени је моја болест помогла да променим начин размишљања. Тад сам био у ситуацији да нико не може да ми успостави дијагнозу, лоше сам се осећао, а налази су били добри. Све ми је било супер, само ја нисам био супер, што је било веома депримирајуће.

ЈЕДЕМ МАЛО МЕСА, СЛАТКИШЕ САМ УКИНУО

Западна медицина све лечи лековима, чак некад и не знамо шта је болест. Све о чему причам ја покушавам прво на себи да испробам. Временом сам променио начин исхране. Радим вежбе дисања, а променио сам и животни став. Одлучио сам да се не секирам око оног што не могу да променим и оног што ми није битно. Волтер је рекао велику мисао: “Здрав сам јер желим то да будем”. Код лечења пацијената користим тзв. неортодоксне методе, због чега ме неки критикују. Суштина свих савремених болести је запаљење. Мени је то велико откриће од пре неколико година, а скоро све болести се лече на исти начин – лековима. Суштина проблема је у недостатку енергије у митохондријама и запаљенским променама у ткивима, а то се лечи антиоксидансима и неким другим стварима.

Што се мене тиче, трудим се да једем што више свежег воћа и поврћа, а мало меса. Слаткише сам укинуо и тек понекад поједем мало, а некад сам био озбиљан зависник од чоколаде.

АЈУВЕРДСКЕ БИЉКЕ ПРАВЕ ЧУДО

Западњаку је тешко да разуме кинеску медицину, али је она искренија и ефикаснија. Цео живот сам радио са доста пацијената, а најтежи су они где медицина не може много да уради и који имају лоше прогнозе. Важно је да лекар има позитиван став према њима, што повећава и здравље пацијента. Класична медицина је ОК, али је време да се пређе на виши ниво где она не може да помогне. Навео сам бројне примере биљака и препарата који могу одлично да делују на многе, чак и најтеже болести. Тај концепт интегративне медицине у коме примењујете принципе класичне медицине са свим оним што мислите да може бити корисно за пацијента ми се допада, али је, нажалост, компликовано за лекаре.

Захтевно је и напорно јер изискује додатне едукације и усавршавање у нечему што је супротно од оног што уче на факултету. Кад комбинујете ајувердске биљке у лечењу резултати су спектакуларни.

ЗАГРЉАЈ ЈЕ 90 ОДСТО ЗДРАВЉА

Усамљеност је велики проблем људи у савременом свету. А дружење је есенцијално за људско здравље. Много се лакше све преживљава и подноси у групама. Да бисте прошли кроз лош период увек вам треба подршка других. Кад вам је тешко и кад сте стварно на дну, ако вам неко не приђе и не пружи утеху, надрљали сте. Кад вам је тешко и кад вас неко загрли и каже да ће све бити у реду, 90 одсто стреса нестане. Све је то проток животне енергије. Мртва и жива ћелија под микроскопом то јасно показују. Енергија може да се пренесе, али се савремена наука тиме не бави.

Новости