Друштво

ПАЦИЈЕНТИМА ЗА ОНКОЛОГИЈУ НИЈЕ ПОТРЕБАН ПИ-СИ-АР ВЕЋ САМО БРЗИ ТЕСТ! Др Грујичић апелује: Чланови породица морају да буду ПОСЕБНО ПАЖЉИВИ!

printscreen RTS

Директорка Института за онкологију и радиологију Даница Грујичић наводи да за улазак у ту установу није потребан пи-си-ар тест. Апелује на пацијенте да дођу у заказано време како не би било чекања испред Института. Позива пацијенте који чекају годишњу контролу да сачекају и закажу преглед за октобар, новембар и децембар
Даница Грујичић наводи да за долазак у институт није потребан пи-си-ар тест, већ брзи тест у Дому здравља, те да се при доласку мери температура.

“Пи-си-ар није потребан, потребно је да у свом Дому здравља пацијенти ураде брзи тест. Зна се протокол ако је само ИГГ позитиван онда може да дође у болницу, али ако је ИГМ позитиван онда мора да има пи-си-ар тест и то се све завршава у дневној болници”, објашњава Грујичићева.

Апелује на пацијенте да дођу у заказано време како не би било чекања испред Института.

“Ми смо поделили пријеме. Пријеми за хемотерапију долазе први. Након њих од 10.00 до 12.00 долазе пријеми за хирургију. У 12.00 долазе пријеми за радио-терапију у Онкологију два”, наводи Грујичићева.

Директорка Института за онкологију и радиологију Србије Даница Грујичић изјавила је данас да у тој установи нема листа чекања за операције.

“Ако сте данас дијагностиковани и решено је да треба да се оперишете, најкасније за две недеље ћете и бити оперисани”, објашњава Грујичићева.

Додаје да се зрачење обави код 350 особа дневно, а да у току седам дана 1.500 добије хемотерапију, наводи директорка Института за онкологију и радиологију Даница Грујичић.

Аапелује на чланове породица онколошких пацијената да буду посебно пажљиви како не би вирус донели у кућу.

Наводи да је у другом таласу око тридесетак запослених било позитивно на ковид 19.

“На срећу не тако тешких клиничких слика као што је било први пут, али углавном су инфекцију добили ван Института за онкологију, углавном од чланова својих породица или су морали да буду у карантину због њих. Тако да морамо размишљати о томе да и чланови породица морају да носе маске”, истиче Грујичићева за РТС.

ртс