Хроника

НОВИ ДЕТАЉИ УБИСТВА НА СЛАВИЈИ: Александар, за чију смрт сумњиче Црногорку тражен због УБИСТВА! ОТИМАО И МУЧИО ДЕВОЈКЕ

Printscreen

Александар Обадић (51), ког је љубавница Сања Р. (27) у суботу тегом насмрт претукла у стану у Делиградској улици у Београду, раније се звао Весељко Окука, звани Оки.

Окука је више пута хапшен због отмица и мучења девојака, а у Републици Српској је десетак година био тражен и због убиства!

Окука је најпре дошао у жижу јавности у Србији у октобру 2009. године кад је отео и заробио малолетну М. П. (17) из Косовске Митровице у стану у Његошевој улици у Београду. Неколико дана ју је мучио и злостављао, али је девојка успела да побегне.

Престрављена и гола, огрнута само пешкиром и са повредама по глави нанетим кундаком поштоља, побегла је у суседну Улицу проте Матеје, где је утрчала у зграду и залупала на једна врата.

Отворио јој је средовечни мушкарац који јој је помогао и позвао полицију.

  • Испред мене је била престрашена девојка. Молила је да јој помогнем. Дао сам јој нешто да обуче, позвали смо полицију и сачекали долазак патроле – испричао је он тада.

Против њега је тада покренута истрага и одређен му је притвор до 30 дана, али је, по свему судећи, одмах након изласка на слободу побегао из Хрватске и обрео се у Србији. Засад није познато да ли је Весељко осуђен у одсуству због отмице у Хрватској.

Потерница у Републици Српској

Што се тиче потернице коју је Република Српска расписала за њим, зна се само да је тражен због убиства почињеног у Сарајеву још пре рата деведесетих, али нема информација кога је ликвидирао и зашто.

Подсетимо, Окуку је у суботу убила његова љубавница Сања Р. (27) у изнајмљеном стану у Делиградској улици тако што му је смрскала главу тегом од пет килограма. Током увиђаја у стану су нађени кокаин и гомила алкохолних пића, а Сања је тврдила да ју је љубавник први напао, па је почела да га гађа чиме је стигла. Наводно се није сећала тренутка кад га је усмртила.

Потом се на саслушању пред тужиоцем бранила ћутањем, након чега јој је одређен притвор до 30 дана.

Стаствени коцкар, има одраслог сина

Весељко Окука је подследњих година, под именом Александар Обадић, живео углавном у изнајмљеним становима у Београду, пише “Информер” позивајући се на извор из истраге.

  • Поред тога што је осведочени насилник и убица, он је, према нашим сазнањима, и страствени коцкар. Вероватно се финансирао од неког ситног криминала или препродаје дроге. Има одраслог сина с којим није у контакту – казао је извор.

(Курир.рс/Блиц)