Хроника

ТУГА У БОГАТИЋУ: Никола преминуо на свој 29. рођендан после ПОВРЕДЕ КОЛЕНА!

Foto: Privatna arhiva

Никола Андрић (29) из Богатића преминуо дан после скидања гипса, а његов отац поднео пријаву против доктора

Никола Андрић, младић из Богатића, преминуо је на дан свог 29. рођендана због, како тврди његов отац Славољуб, лекарске грешке, односно неадекватног лечења повређеног колена, услед чега је добио – емболију плућа.

Грч, па болови

Како Славољуб Андрић прича за Курир, Николу је 24. маја ухватио грч на колену леве ноге, а потом се пожалио и да га боли колено. У Дому здравља у Богатићу урађен је рендген, а због отока и ултразвук меких ткива. У том налазу је описана велика количина слободне течности – густог садржаја, и Никола је тог дана, 26. јуна, послат у шабачку Општу болницу „Др Лаза К. Лазаревић“. – Нагласио сам да је радиолог рекао да има доста слободне течности, односно густог садржаја. Доктор П. Ж. је одговорио: „Ма који је то доктор рекао, овде нема воде, само оток.“ Опипао је колено, дао терапију, па мене и Николу упутио у гипсаоницу, где му је стављена лонгета – прича отац.

Исти ортопед је 9. јуна младићу скинуо лонгету и рекао му да поново дође за седам дана, да ледом хлади ногу и маже је гелом.

Обдукција

  • Наредног дана мом Николи је позлило, хитно је превезен у шабачку болницу, покушали су реанимацију, али није успела. Обдукцијом је утврђено да је тромб проузроковао емболију плућа. Умро је зато што је неадекватно лечен, није добио антикоагуланте, није извучен садржај из отока на нози, а на оток је стављен гипс – каже Славољуб, који је пријаву за покретања дисциплинског поступка против доктора П. Ж. поднео шабачкој болници, а документацију је послао и републичком инспектору за здравство.

Директор болнице: Покренут поступак

Директор шабачке болнице др Слободан Поповић рекао је да је упознат са случајем и да „ових дана“ треба да се сусретне са Славољубом Андрићем: – Већ смо покренули поступак, унутрашњу проверу квалитета рада да се утврди да ли је било или не пропуста у раду доктора. Видећемо да ли је за дисциплинску казну, а уколико се утврди да је доктор погрешио, биће санкционисан на адекватан начин.

Курир