Свет

ДЕТАЉИ ХАПШЕЊА У МАРБЕЉИ Праћени због потпуно ДРУГЕ СТВАРИ, пали због убиства Перуничића? Ево како су ОТКРИВЕНИ

Foto: Printscreen/Youtube/el taquígrafo

За убиство Милоша Перуничића (41), пре месец дана у Марбељи, шпанска полиција осумњичила је и ухапсила у Барселони Немању Симића (22), Николу Девића (33) и Душка Шћекића (29). Они су, приликом привођења, код себе имали лажна хрватска документа, али је утврђено да је реч о српским држављанима, пореклом из Црне Горе.

Четврта особа, којој су лисице стављене у Марбељи, пуштена је да се брани са слободе.

Према незваничним сазнањима, њему се на терет ставља да је организаторима злочина пружао логистику и помоћ у скривању после ликвидације. Он је, такође, са ових простора.

Праћени због дроге

Сва четворица ухапшена су почетком недеље у склопу веће полицијске акције, јер су дуже време праћени због трговине наркотицима. Паралелно са том истрагом текло је и истраживање егзекуције у луксузном делу популарног шпанског летовалишта.

  • Анализом базних станица мобилне телефоније дошло се до имена могућих починилаца – наводи извор из истраге.
  • Праћено је њихово кретање и тада је утврђено да су критичних дана боравили у Марбељи. Прегледани су и снимци са надзорних камера са неких објеката и донекле је реконструисано њихово кретање пре, за време и после убиства.

Перуничић је убијен док се враћао кући из продавнице. Убице су му пришле на пешачком прелазу и у њега, из оружја са пригушивачем, испалили десетак хитаца, од којих га је погодило шест. Био је на месту мртав. Нападач је, потом, побегао мотором “кавасаки”, на ком га је чекао саучесник.

Мотив убиства

Шпанска полиција изнела је могући мотив за Перуничићеву ликвидацију и помиње се сукоб которских криминалних кланова. Ипак, не искључује се могућност да је до сукоба између њега и супротстављене екипе дошло због трговине наркотицима.

Перуничић је рођен у Бару, али је живео у Београду све до 2013, када се преселио у Шпанију. Тамо је користио лажни идентитет и папире. Имао је фалисифкована документа БиХ на име Славиша Здравковић.

О њему се писало да је близак барском клану, тачније вођама Алану Кожару и Јовану Ђуровићу. Преко њих је, наводно, био повезан и са шкаљарском “екипом”. На Пиринејском полуострву врло брзо је ушао у “посао” са дрогом. Шпанска полиција врло брзо му је ушла у траг и први пут је у овој земљи ухапшен 11. септембра 2014. Он и двојица Шпанаца била су оптужена и осуђена за кријумчарење 31 килограма кокаина. Тужилаштво је тражило 13, али је, на крају, добио шест година робије.

Шпански медији су пренели информације из затвора у Ботафуегосу у Алгецирасу, да је имао добро владање, без инцидената, због чега је имао одређене привилегије, које су подразумевале често излажење на слободне викенде. Прошле године је изашао са издржавања казне и уселио се у луксузни апартман у елитном делу Марбеље, где су га годину дана касније и убили.

ОПЉАЧКАО БАНКУ – УКРАЛИ МИЛИОН!

Милош Перуничић је рођен у Црној Гори, а у Србији је први пут ухапшен за време полицијске акције “Сабља” 2003. године. Био је осумњичен да је са Жељком Миловановићем, званим Гавра и Црвени Ветар, крао аутомобиле. Обојица су врло брзо пуштена из притвора, а 25. децембра исте године поново су ухапшени, 45 минута након што су из београдске експозитуре Делта банке украли милион динара. Шестогодишњу казну затвора због разбојништва одлежао је у КПЗ Сремска Митровица.

(Курир.рс/Новости)