Хроника

МОНСТРУМ ИЗ ЖИТИШТА МИ ЈЕ УБИО ЋЕРКУ! Потресна исповест Дијаниног оца: За њега је каменолом мало, а он РАДИ У КУХИЊИ!

Printscreen

Синиша Златић је убио моју ћерку и још четворо људи, а у затвору је постао кувар. Ако је то заиста тако, то је срамота. Толике људе је побио и тешко повредио, па за њега би, да се ја питам, и каменолом био преблаг. Након онога што је урадио, не заслужује да живи, а камоли да ради у кухињи.

Овим речима је почео исповест за Курир Света Савановић, отац Дијане Златић (30), једне од жртава Синише Златића (42), који је, како је суд утврдио, 2. јула 2016. у башти кафића “Макијато” у Житишту убио петоро људи и ранио 22.

Златић, који је починио један од највећих покоља у Србији, осуђен је на максималну казну од 40 година затвора, а поред своје бивше супруге Дијане, усмртио је и Владимира Мијатовића (40), Стевана Јојића (40), Владимира Косовића (34) и Јовану Поповић (20). Света Савановић каже да већ четири године пати за ћерком и чува њеног и Синишиног сина (13).

  • Време одмиче, а бол не пролази. Из ове коже не можемо.

Лош брак са Синишом

Неће ме оставити док сам жива

Отац убијене Дијане каже да она са Синишом није имала леп брак и живот. – Након развода, десет месеци била је код нас. Сећам се добро да је моја Дијана након развода рекла: “Он мене неће оставити док сам жива. Не знате ви њега.” Не знам како сам преживео ту ноћ и јутро након сазнања шта се десило у башти кафића – признао је Света.

Супруга и ја се трудино да угодимо нашем унуку. Одрастао је пре времена, зна шта се десило. Нама је тешко, њему сигурно још теже – прича Савановић и наставља: – Унук је одлучио да чим постане пунолетан промени презиме и узме мајчино. Каже да он може да буде само Савановић и да ако целог живота мора да носи крст на леђима, не мора и очево презиме.

Бројке

4 године прошле од масакра

40 година затвора изрекао је суд Златићу

26 хитаца из “калашњикова” испалио је осуђени

5 особа је убио Златић

22 људи било је рањено

Савановић додаје и да унука обасипа пажњом и љубављу, а да му он враћа на најбољи могући начин.

  • Трудимо се да му надоместимо све што је изгубио. Туга му се јасно види у очима, нарочито кад је његов рођендан или рођендан покојне Дијане. За оца не жели ни да чује. Подсетимо, Синиша Златић је масакр починио заслепљен љубомором. Осуо је рафалну паљбу по пуном кафићу. На суђењу се бранио “да није имао намеру да убије и рани људе и да му је жао”.

Курир.рс / С. Урошев