Хроника

УБИСТВО НА СЕЊАКУ: Боривоје умро брату на рукама, рођаци кажу НИЈЕ БИО НИ НАВИЈАЧ НИ КРИМИНАЛАЦ

Printscreen

Рођаци Боривоја Симовића (30), који је у четртак усмрћем хицем у леђа на Сењаку, тврде да он није навијач, нити криминалац, а да је усмрћен из љубоморе

Боривоје није био навијач, нити криминалац, већ спортиста и факултетски образован младић.

Ово за Курир тврде рођаци Боривоја Симовића (30), који је убијен у београдском насељу Сењак у четвртак око 22.30. Како су рекли наши извори из истраге, сумња се да се Симовић кобне вечери састао са више особа, те да је дошло до свађе и пуцњаве.

Различите чауре

  • Младић је погођен једним хицем у леђа, а метак му је изашао кроз груди, близу срца. Био је жив после пуцњаве и приватним аутомобилом је одвезен у болницу, али је на путу до тамо преминуо. На месту злочина нађено је више испаљених чаура и то из два различита оружја, а нађен је и један пиштољ – подсећа извор из истраге.

Спекулисало се да је убијени Боривоје Симовић наводно био близак Звездиној навијачкој групи “Ултра бојс”, али и да се проверава да ли је у питању обрачун око наркотика. Међутим, рођаци убијеног одлучно тврде да он није био нити навијач, нити криминалац.

  • Реч је о младићу који никада није држао оружје у руци, а камоли пуцао. Боривоје није био навијач, он је тренирао годинама. Након што је окончао студије на факултету, отишао је у иностранство да ради, а колико је био марљив ученик говори и чињеница да је био примљен на државни универзитет у Аустрији. Цела породица има факултетско образовање и нема говора да су умешани у криминалне радње – кажу рођаци и напомињу да је мотив злочина највероватније љубомора, али нису прецизирали о каквој љубомори је тачно реч.

Чекамо обавештење

  • Не знамо ништа, јер немамо никаву информацију од полиције. Само смо начули да су неки људи приведени. Када се злочин догодио, цела улица је била блокирана, нисмо могли да приђемо том месту. Верујемо да ће полиција решити случај и да ће нас ускоро обавестити шта се догодило и ко је убио Боривоја – кажу рођаци и наглашавају да у тренутку пуцњаве, у шуми на Сењаку, у друштву Боривоја, није био његов брат, како су поједини медији пренели.
  • Његов брат је тамо дошао касније. Боривоје му је умро на рукама, на путу до болнице – каже рођак.

Напад на милицајце: Бранио таксисту на аеродрому

Извор из истраге рекао је да убијени Симовић имао досије у полицији, у ком је имао и кривично дело напад на службено лице.

  • Само једном је имао сукоб са комуналним милицијом и то док је од њих бранио старијег таксисту на аеродрому, па су тада пробали да му ставе лисице, али се он опирао. Милицајци су му тада рекли да је најјачи човек кога су икада видели, а овај инцидент Боривоје је сам пријавио полицији – тврде рођаци.

(Курир.рс/ Екипа Курира