Регион

НЕЋЕТЕ ЧЕТНИЦИ, БОЖИЈУ ВАМ ВЈЕРУ ДАЈЕМ, НИ МИЛИМЕТАР! Ђакон непризнате ЦПЦ добио КРИВИЧНУ ПРИЈАВУ због ГОВОРА МРЖЊЕ

Foto: Printscreen YouTube

Нови изливи мржње према свему што је српско у Црној Гори.

Против ђакона канонски непризнате “црногорске православне цркве” поднета је кривична пријава због сумње да је на друштвеној мрежи поставио објаву увредљиве садржине са говором мржње и нетрпељивости на основу националне припадности, и да је позивао на насиље.

Против С. М. из Тивта поднета је кривична пријава због сумње да је извршио кривично дело изазивање националне, расне и верске мржње, саопштила је Управа полиције Црне Горе. Како се наводи у саопштењу, сумња се да је коментар поставио С. М. (45) из Тивта, ђакон канонски непризнате такозване ЦПЦ.

  • Упознат је надлежни државни тужилац који се изјаснио да се у радњама С. М. стичу елементи кривичног дела изазивање националне, расне и верске мржње – наводи се у саопштењу.
  • Нец́ете четници, Божију вам вјеру дајем, ни милиметар. Неретва и Сутјеска, “Бљесак” и “Олуја” ц́е вам бити обданиште што вас овдје чека. Мантије ми моје. Мултуетничка, никад мултичетничка. Таман ме браде и мантије коштало. Е вива Монтенегро, е вива Црна Горо, мајко! – написао је Машановиц́ уз постављен линк песме “Светиња” хрватског певача и десничарског политичара Мирослава Шкоре.

Нешто касније, Машановиц́ је обрисао ову поруку, али су се њени скриншотови проширили друштвеним мрежама. Машановиц́ (45) је, иначе, пореклом из околине Зворника у Босни и Херцеговини, а у Тивту живи од детињства.

Како се наводи, дуго година био је професионално војно лице – подофицир по уговору у Војсци Југославије, односно Војсци Црне Горе где је добио отказ, после чега је постао истакнути локални активиста Социјалдемократа Ивана Брајовиц́а, председника Скупштине Црне Горе.

(Курир.рс/Тањуг)