Хроника

КАКО ЈЕ РАЗОТКРИВЕН УЈАК КОЈИ ЈЕ СИЛОВАО ДЕТЕ Јутро након рођендана дечак се чудно понашао, а онда се пожелио на БОЛОВЕ

Foto: Prinskrin Fejsbuk

А. П. (30) из Сремских Карловаца ухапшен је због сумње да је силовао деветогодишњег дечака на једној приватној забави у насељу Черат.

Како каже извор из полиције, осумњичени је ујак несрећног дечака кога је повео на рођенданску журку у ноћи између 14. и 15. јуна где је и починио монструозан злочин. Несрећни дечак сада се налази у хранитељској породици.

  • Након разговора са више сведока који су присуствовали прослави и детаљног оперативног рада сужен је круг осумњичених за силовање дечака. Због деликатности случаја предузете су специјалне истражне радње уз помоћ колега из форензичке јединице који су прикупили потребан доказни материјал за анализу. Узети су узорци ДНК осумњичених, брисеви као и делови одеће несрећног дечака. За анализу таквог материјала потребно је одређено време и када су стигли резултати све се подударило са изјавама појединих сведока па и самог дечака тако да смо издали налог за хапшење рођака жртве – објашњава извор из новосадске полиције.

Несрећног дечака је на прославу рођендана у насељу Черат недалеко од његове куће одвео сада већ ухапшени рођак и остали су тамо до раних јутарњих часова.

Када се вратио кући око четири сата након поноћи дечак је легао и спавао дуже него обично. После тога се чудно понашао и теже је ходао што је родитељима било сумњиво, а када се пожалио на болове родитељи су алармирали лекаре.

Дечак је хитно пребачен у новосадски Институт за здравствену заштиту деце и омладине где му је указана прва помоћ и где су му констатоване повреде, а читав случај је одмах пријављен полицији.

  • Дечак има блажи облик инвалидитета, односно наглув је а самим тим да вероватно због тога и мало отежано прича. Ипак, способан је за комуницирање и дао је исказ полицији у присуству родитеља и стручњака Центра за социјални рад. То је био и један од главних трагова који је довео до хапшења починиоца монструозног злочина – прича извор уз напомену да не може да открива више детаља о овом случају јер је истрага и даље у току.

Осумњиченом А. П. одређено је полицијско задржавање у трајању од 48 сати и он ће уз пријаву за кривично дело силовање малолетника бити приведен у законском року на саслушање вишем јавном тужиоцу у Новом Саду који је преузео случај.

Силовани дечак смештен у хранитељску породицу

Након седам дана проведених у новосадској Дечијој болници дечака су у понедељак 22. јуна преузели надлежни из Центра за социјални рад.

– Дечак се у потпуности физички опоравио и отпуштен је из болнице међутим стручњаци Центра за социјални рад мораће да наставе бригу о њему због психолошких траума које је претрпео а за које се надамо да неће оставити последице. Дечак је спреман за сарадњу и комуникативан колико је у његовој моћи а надлежни из Центра за социјални рад након евалуације породичног стања у коме дечак живи донели су одлуку да дечака сместе у Сигурну кућу а затим и у хранитељску породицу – објашњава извор из полиције.

(Курир.рс/Блиц)