Друштво

ОВО СУ ТРИ НОВА СИМПТОМА КОРОНА ВИРУСА! Људи их игноришу, а указују на ПОЧЕТАК ИНФЕКЦИЈЕ! Кон: Постоје ДВЕ могућности

freepik.com

На листи симптома Центра за контролу и превенцију болести нашла су три нова која се додају на постојећу листу у случају инфекције ковидом-19.

Центар за контролу и превенцију болести истиче да су такозвани симптоми алергије – запушен нос или константно цурење носа, мучнина и дијареја три нова симптома короне вируса.

До сада симптоматика ковида-19 била је у вези сам повишеном температуром, инфекцијом плућа, кратким дахом, отежаним дисањем, болом у мишићима, главобољом, али и губитком чула укуса и мириса са боловима у грлу.

Развијање симптома и клиничка слика оболелих зависи од претходног здравственог стања пацијента. Хронични болесници, нарочито они који имају срчане проблеме, дијабетес или проблеме са плућима су ризичнији него остали.

ПОСТОЈЕ САМО ДВЕ МОГУЋНОСТИ! Огласио се и Предраг Кон!

Кон каже да је за тренутну епидемиолошку ситуацију одговоран пре свега вирус, који је показао да му не можемо ништа, али и лица која су омогућила више од 5.000 људи на фудбалском стадиону, као и одржавање матурских вечери.

Поручио је да морају да се поштују мере, али додаје да не подржава потпуно затварање, јер бисмо у том случају, каже, имали овакву ситуацију више година.

“Морамо да дођемо или до имунитета, или да се вакцинишемо”, навео је Кон, истичући да је ово “бирање годишње сезоне” када се може доћи до заражавања.

Ако смо све време затворени, на крају ћемо престати да живимо, рекао је Кон наводећи да ће прва жртва бити здравствени систем.

(Курир.рс/Блиц жена)